Велико ажурирање Виндовс 11 22Х2 се сада спрема за скоро издавање

Прво велико ажурирање за Виндовс 11 од његовог лансирања у октобру сада се припрема за скоро увођење, које се очекује да почне за две недеље, према изворима упознатим са планом компаније. Мицрософт је наводно назвао надоградњу као Виндовс 11 2022 Упдате, али име је подложно промени.

Виндовс 11 Буилд 22621.382 – који је распоређен на тестере пре неколико недеља – сада се разматра као коначно ажурирање за ширу јавност 20. септембра. Наравно, Мицрософт ће наставити да ради на Виндовс 11 22Х2 и побољшаће свеукупне рачунаре корисника као део нормалне сервисне каденце.

Још један разлог за веровање да је ажурирање за Виндовс 11 2022 неизбежно јесте доступност његовог комплета Виндовс драјвера (ВДК), комплета за развој софтвера (СДК) и комплета управљачких програма за оперативни систем Виндовс (ЕВДК). Иако није било званичне речи о датуму изласка, Мицрософт је сада тихо објавио комплете који су генерално доступни пре јавног представљања.Користите овај СДК за прављење универзалне Виндовс платформе (УВП) и Вин32 апликација за Виндовс 11, верзија 22Х2 и претходна издања Виндовс-а, Мицрософт приметио у документу ажурираном током викенда.

Верзија 22Х2 такође подржава искључиво Висуал Студио 2022, омогућавајући програмерима да направе и тестирају драјвере режима језгра за к64 и Арм64.

У овом тренутку, Мицрософт још увек назива ажурирање само верзијом 22Х2.

Виндовс 11 је потпуно нови ОС са новом каденцем сервисирања и не знамо како би компанија назвала главна ажурирања. Као што вероватно знате, ажурирања за Виндовс 10 су названа по месецу њиховог издавања. Последња исправка је названа Виндовс 10 новембар 2021 Упдате.

Овог пута, компанија жели да поједностави своју конвенцију о именовању и намерава да користи нешто краће ажурирање за Виндовс 11 2022.

Вероватно ће се компанија придржавати постојеће конвенције имена Виндовс 10 верзија 22Х2 .

Гласине о датуму издавања Виндовс 11 22Х2

Према изворима, сада гледамо на издање крајем септембра. На то су указивали и претходни извештаји Мицрософт би могао да почне да покреће ову исправку већ 20. септембра и чини се да је могуће.

У почетку ће се ажурирање појавити само на модерним уређајима, као што су Сурфаце Про 8, Делл КСПС и други водећи уређаји.

Што се тиче тога када ће Виндовс 11 22Х2 заправо бити објављен као аутоматско ажурирање за све уређаје, с обзиром на спекулације и чињеницу да су завршне припреме тренутно у току, претпостављамо да ће почети у октобру или новембру. Наравно, ажурирање ћете моћи ручно да преузмете 20. септембра.

Што се тиче новости у овом издању, Мицрософт је потврдио да ће се ажурирање испоручити са редизајнираним Таск Манагер-ом. Менаџер задатака у Виндовс-у је одувек био најважнији алат за кориснике и то је последње средство када рачунар престане да ради онако како би требало.

1 од 2   Ажурирање Виндовс 11 Таск Манагер-а   Режим ефикасности менаџера задатака

Са предстојећим ажурирањем Сун Валлеи 2, Менаџер задатака добија редизајн који замењује класичну шкољку са ВинУИ и Флуент Десигн и додаје Мица у позадину. Поред тога, добија и тамни режим, подршку за боје са акцентима и нови интерфејс заснован на бочној траци који садржи све кључне опције као што су процеси или перформансе.

Постоји гомила других побољшања у овом издању. На пример, можете имати више икона или препорука у менију Старт. Исто тако, контекстни мени је сада мало бржи.

  Филе Екплорер превуците

Мицрософт такође тестира нову верзију Филе Екплорер-а са картицама и бочном траком која ће сигурно задовољити многе кориснике. Међутим, нови Филе Екплорер и функције као што су „Предложене радње“ неће се испоручивати са Виндовс 11 22Х2.

Као што смо раније данас известили, Мицрософт планира да испоручи неке функције са ажурирањем за Виндовс 11 Момент 1 требало би да стигне у октобру.

Популар Постс