Велике промене би могле доћи јер Мицрософт припрема Виндовс 10Кс

 Долазе функције Виндовс 10Кс

Мицрософт је мало рекао о својим плановима за Виндовс 10Кс, који је представљен још у октобру 2019. за водеће уређаје са два екрана. У мају 2020., Мицрософт је рекао да ће прво донети 10Кс на уређаје са једним екраном, а извештаји сугеришу да ће нови оперативни систем искористите моћ облака за покретање старих апликација .

Виндовс 10Кс је варијација оперативног система Виндовс 10 која користи модерне компоненте, а не старе, и има једноставнији кориснички интерфејс без живих плочица или одговарајућег истраживача датотека.

Виндовс 10Кс је финализован у децембру 2020. и сада се сервисира са исправкама или побољшањима пре него што се упути произвођачима. Мицрософт тренутно тестира Буилд 20280 за Виндовс 10Кс, који је заснован на ажурирању Виндовс 10 Ирон 21Х1.Ако Буилд 20280 испуни стандарде квалитета, биће пуштен произвођачима у наредних неколико недеља и компаније ће почети да тестирају своје уређаје са Интел погоном за нови ОС.

Мицрософт тренутно планира да покрене Виндовс 10Кс у пролеће 2021. (између марта и јуна). Крајем 2021. или почетком 2022., Мицрософт ће објавити прво велико ажурирање за Виндовс 10Кс са побољшањима из ажурирања Сун Валлеи.

Побољшања траке задатака у оперативном систему Виндовс 10Кс

Према интерној документацији, Виндовс 10Кс би такође могао да промени начин рада траке задатака.

У оперативном систему Виндовс 10Кс, иконе на траци задатака су подразумевано центриране, за разлику од Виндовс 10 где су поравнате лево. Поред закачених апликација, трака задатака такође може да прикаже апликацију која је недавно покренута, слично Андроиду и иОС-у.

 Виндовс 10Кс трака задатака

Мицрософт је такође приметио да трака задатака може да прикаже покренуте веб локације, које могу бити у првом плану или у позадини.

Остале карактеристике укључују:

  • Више инстанци апликације груписано је заједно под истом иконом.
  • Нова анимација за истицање фокуса траке задатака.
  • Проширени Ул: Старт мени ће се лагано померати на леву страну траке задатака док отварате више апликација.
  • Три различите величине траке задатака: мала, средња и велика.
  • Покрет: Можете да превучете нагоре било где на траци задатака да бисте покренули Старт мени.

Популар Постс