Велика грешка оперативног система Виндовс 10 ушла је у јавне верзије и изазвала проблеме са стабилношћу

 Главна грешка у оперативном систему Виндовс 10

Током последњих неколико недеља, корисници су пријавили да је нова Чини се да је грешка у ажурирању Виндовс 10 покварила Цхецк Диск , један од најкориснијих алата заснованих на командној линији које Мицрософт испоручује са оперативним системом.

За оне који нису свесни, команду „Провери диск“ могу покренути и корисник и оперативни систем. Тајанствена грешка је резултирала неочекиваном грешком на плавом екрану када корисници покрећу ЦхкДск команду у оперативном систему Виндовс 10 са Ажурирања за децембар 2020 примењена.

Изгледа да је промена, која је изазвала проблеме са стабилношћу система, први пут уведена у Виндовс 10 Буилд 19624 за инсајдере. Чинило се да је грешка некако прошла кроз празнине у програму Виндовс Инсидер да би се појавила и у Виндовс 10 верзији 2004 и верзији 20Х2.Чини се да се функција, која је довела до проблема, може даљински омогућити и онемогућити где је применљиво. Ово је омогућило Мицрософт-у да испоручи исправку за грешку за само 24 сата без икакве акције крајњег корисника.

Овај инцидент поново доказује да грешке које су пријавили Виндовс Инсајдери могу бити закопане међу брдом других повратних информација о темама као што су тамни режим, Старт мени, Акциони центар итд.

 Програм Виндовс Инсидер

За оне који нису упознати, Мицрософт је 2014. смањио број особља које ради у тиму за тестирање Виндовс-а и почео да користи виртуелне машине за тестирање ажурирања. Поред својих виртуелних машина, Мицрософт се такође ослања на Виндовс Инсидерс (групу технолошких ентузијаста који су вољни да тестирају бета верзије оперативног система Виндовс 10 и дају повратне информације о функцијама, као и о грешкама)

Овај приступ је резултирао повећаним бројем проблема и грешака, а такође уништава репутацију Мицрософта.

Према извештајима, Мицрософт интерно истражује нове начине за смањење грешака у ажурирањима оперативног система Виндовс 10 и нуди више прилагођених опција за решавање проблема компатибилности.

Популар Постс