Веб-апликације ће се коначно осећати природније у оперативном систему Виндовс 10

 Прогресивне веб апликације

Мицрософт се много клади на прогресивне веб апликације (ПВА), које су веб апликације на стероидима које су дизајниране да изгледају и раде као изворне апликације на Виндовс 10 и другим платформама укључујући Андроид.

Прогресивне веб апликације (ПВА) користе најновије веб технологије укључујући пусх обавештења и сервисне раднике да изгледају и раде као изворне Виндовс 10 апликације. Мицрософт се нада да би, ако издавачи шире усвојили ПВА, то могло имати велики утицај на стратегију апликације компаније.

Мицрософт Едге (Цхромиум) је ажуриран новом заставицом под називом „Прокси идентитета веб апликација“ како би се омогућила дубља интеграција између ПВА-а и Виндовс љуске.Када је ова заставица омогућена на Виндовс 10 20Х1 машинама, веб апликације ће се третирати као изворне апликације и има много предности. На пример, веб апликације би се појављивале независно у Менаџеру задатака оперативног система Виндовс 10, омогућиће веб апликацијама да приказују значке обавештења, а такође ће вам омогућити да деинсталирате апликације из менија Старт или подешавања.

Још једна корисна промена је да су обавештења означена као да долазе са веб локације, а не са Мицрософт Едге-а. На пример, обавештења би гласила „ВхатсАпп“ уместо Мицрософт Едге.

Ова нова функција је за сада ексклузивна за Виндовс 10 20Х1 и Мицрософт Едге, али би експериментална заставица такође могла да дође до Гоогле Цхроме претраживача.

Популар Постс