Уводи се хитно ажурирање за Виндовс 10 да поправи БСОД падове

 Плави екран за Виндовс 10

Као што смо раније извјештавали, Виндовс 10 рачунари су наводно озбиљно поремећени Мицрософтовом рундом закрпања у јануару и фебруару. Овог пута, Мицрософт је признао извештаје и већ је почео да издаје „хитно“ ажурирање да би се решио проблем.

Последња два ажурирања за оперативни систем изазивају проблеме за мали број уређаја, има Мицрософт потврђено . У чланку подршке бази знања који је тихо објављен у четвртак, Мицрософт примећује да су Плави екран смрти (БСоД) – и друге грешке на Ви-Фи-ју – узроковане ажурирањем објављеним у јануару и фебруару.

Мицрософт сада уводи „хитно“ ажурирање ван опсега дизајнирано да отклони недостатак који утиче на оне који користе КБ4598298 или КБ4601315 .Хитно ажурирање је „КБ5001028“ и не долази са другим променама. Ова закрпа се примењује само за погођене кориснике и састоји се од једне исправке усмерене на решавање грешке „нвифи.сис“ на плавом екрану смрти, која се јавља када се корисници повежу на ВПА3 Ви-Фи мреже.

Компанија из Редмонда је приметила да се Плави екран смрти такође доживљава када се уређај буди из сна или хибернације.

Како да преузмете Виндовс 10 КБ5001028

Да бисте добили закрпу за хитне случајеве, Мицрософт каже да морате да кликнете на дугме „Провери ажурирања“ и добићете ажурирање ако то утиче на ваш уређај.

Срећом, овај проблем је искључив само за мали број уређаја и ВПА3 окружења, што значи да већина корисника није погођена. Поред потрошача, погођени пословни корисници такође морају да инсталирају најновију исправку ван опсега преко Мицрософт Упдате Цаталог или Виндовс Упдате.

Поред хитног ажурирања, Мицрософт је такође почео да примењује нови процес ажурирања да споји ССУ и месечна кумулативна ажурирања у „један јединствени пакет дизајна“.

Очекује се да ће ова промена побољшати поузданост Виндовс Упдате-а током циклуса месечних ажурирања.

Популар Постс