Усвајање Виндовс 10 се побољшава сваког месеца како се Виндовс 7 урушава

 Виндовс 10 оперативни систем

Слика љубазношћу: ЦНЕТ.цом

Мицрософтови нови подаци још једном потврђују да се усвајање Виндовс 10 побољшава сваког месеца на рачун оперативног система Виндовс 7. Подаци које је понудио Мицрософт показују да је Виндовс 10 сада достигао 48 процената тржишног удела и да је вероватно да ће тржишни удео оперативног система наставити да се побољшава с обзиром да се предвиђа да ће Виндовс 7 достићи крај подршке у јануару 2020.

Док Виндовс 10 иде, Виндовс 7 се урушава, нешто што две аналитичке компаније СтатЦоунтер и НетМаркетСхаре тврде већ неколико месеци. Тржишни удео Виндовс 10 оперативног система се постепено побољшавао у последњих 12 месеци и Виндовс 10 ће обезбедити најмање 50 процената удела пре лета.Вероватно ће се задржати исти темпо као Мицрософт ће ускоро почети са увођењем Виндовс 10 Спринг Цреаторс Упдате . Број корисника који врше надоградњу на Виндовс 10 ће се вероватно повећати када Мицрософт објави Спринг Цреаторс Упдате следећег месеца, што значи да ће вероватно бити забележен нови и значајан пад тржишног удела Виндовс 7.

Мицрософт је недавно успео да побољша тржишни удео Виндовс 10 за један одсто, а оперативни систем ради скоро на половини рачунара широм света. С друге стране, бројке СтатЦоунтер-а указују на то Виндовс 10 је сада водећи и најпопуларнији оперативни систем за десктоп рачунаре , док је Виндовс 7 другопласирани.

 Виндовс 10 дељење

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Мицрософтов агресивни притисак на Виндовс 10 смањио је тржишни удео Виндовс 7 и наставиће да опада како се најновији оперативни систем промовише као дугорочна инвестиција. Виндовс 7 је пао на само 38 процената у фебруару 2018.

Мајкрософтов Тери Мајерсон такође је потврдио да Виндовс 10 расте и да оперативни систем има близу 700 милиона активних корисника. Сада се приближавамо 700 милиона активних корисника Виндовс 10, комерцијална употреба расте за 84% из године у годину, Ксбок Оне користи Виндовс 10 језгро, Сурфаце је водећи у иновацијама на рачунарима, ХолоЛенс доноси напредак у компјутерском виду, наша универзална Мицрософт продавница омогућава Ксбок ГамеПасс, Азуре резервисане инстанце и Оффице дистрибуција, а ОЕМ екосистем је ревитализован профитабилним растом, рекао је он.

Популар Постс