Ускоро ћете моћи да откачите груписане апликације из Виндовс 10 Старт менија

 Виндовс 10 почетни екран

Мицрософтово следеће велико ажурирање за Виндовс 10 носи кодни назив 19Х1 и требало би да дође са неколико великих промена. Најновија верзија Виндовс 10 19Х1 долази са једном малом, али корисном променом коју је компанија објавила у белешкама о издању Буилд 18272.

У оперативном систему Виндовс 10 можете прилагодити мени Старт. На пример, постоји функција која вам омогућава да групишете плочице у менију Старт. То је згодна карактеристика и можете груписати онолико плочица колико желите и могу се именовати како год желите.

Да бисте груписали плочице у менију Старт, морате да превучете плочицу апликације изнад оне коју желите да групишете. Ова функција постаје све боља са Виндовс 10 19Х1 пошто је Мицрософт додао опцију која би вам омогућила да откачите целу групу. То значи да можете да откачите све апликације заједно ако су груписане, али ипак не постоји начин да изаберете више ставки у менију Старт помоћу ЦТРЛ + клик. Старт мени у оперативном систему Виндовс 10

Мицрософт каже да је ова функција тренутно доступна у верзијама Виндовс 19Х1, али ће се појавити само за око 50 посто инсајдера у Фаст рингу, али би ускоро требало да буде омогућена за више корисника.

Представљамо нешто ново за шта сам мислио да ћете ценити – у суштини ако кликнете десним тастером миша на назив групе или фасциклу плочица у Старту, сада ћете добити опцију да откачите целу ствар. Чини много бржим да се почне изнова, објашњава Џенџентлмен из Мицрософта. Тренутно је ово доступно за 50% инсајдера у верзији 18272 – обавестићемо вас када буде представљено осталим људима у овој верзији.

Популар Постс