Ускоро ћете моћи да деинсталирате више унапред инсталираних Виндовс 10 апликација

 Деинсталирајте апликације из менија Старт

За разлику од Виндовс 7 или КСП, Виндовс 10 се испоручује са гомилом унапред инсталираних апликација. Иако постоји много корисних апликација као што је Калкулатор, можда ћете желети да се решите неких унапред инсталираних апликација у оперативном систему Виндовс 10 ако их не користите.

На пример, Виндовс 10 се такође испоручује са апликацијама као што су Паинт 3Д и Снип & Скетцх, али ако их не користите или вам се свиђају, ускоро ћете моћи да брзо деинсталирате ове апликације у оперативном систему Виндовс 10 преко Старт менија.

Виндовс 10 Буилд 18262 (19Х1) долази са неким преко потребним побољшањима у овом погледу. Мицрософт каже да би ажурирање за Виндовс 10 19Х1 омогућило корисницима да деинсталирају више унапред инсталираних Виндовс 10 апликација директно преко Старт менија.У ажурирању за Виндовс 10 октобар 2018, ажурирању за април 2018. и раније, унапред инсталиране апликације као што су Мицрософт Солитаире, Цоллецтион, Ми Оффице, ОнеНоте, Принт 3Д, Скипе, Типс и Веатхер могу да се деинсталирају. Али у оперативном систему Виндовс 10 19Х1, корисницима ће бити дозвољено да деинсталирају апликације 3Д Виевер (раније назван Микед Реалити Виевер), Калкулатор, Календар, Гроове Мусиц, Маил, Филмови и ТВ, Паинт 3Д, Снип & Скетцх, Стицки Нотес и Диктафон.

Додајемо могућност деинсталирања следећих (преинсталираних) апликација за пријемно сандуче Виндовс 10 преко контекстног менија на листи „Све апликације“ менија Старт, пишу Мицрософтови Дона Саркар и Брандон ЛеБланц.

 Продавница апликација за Виндовс 10

Постоје корисници који још увек не воле УВП апликације, иако су се ове апликације доста побољшале и прилично су корисне. Ова функција ће такође помоћи оним корисницима који су купили таблете са мало меморије.

У случају да желите назад апликације, увек можете поново да их инсталирате и све друге Мицрософт апликације из Виндовс продавнице.

Виндовс 10 19Х1 стиже следеће године

Кодно име следећег ажурирања за Виндовс 10 је 19Х1 и требало би да стигне у пролеће 2019. Виндовс 10 19Х1 ажурирање ће увести неколико нових функција као што је дуго очекивани интерфејс скупова , побољшања менаџера задатака, Флуент Десигн на екрану за пријаву и још много тога.

Виндовс 10 октобар 2018 Упдате је спреман за јавно издање и Мицрософт може да почне да се фокусира на следеће веће ажурирање за оперативни систем, кодног назива 19Х1. 19Х1 верзије су још увек у раним данима развоја и нове узбудљиве карактеристике ће почети да се појављују у наредним недељама.

Популар Постс