Упозорење о плавом екрану за Виндовс 10: Ново ажурирање поправља досадне падове система

 Исправке ажурирања за Виндовс 10

Мицрософт је представио ново ажурирање за Виндовс 10 које би требало да реши фрустрирајући и вишемесечни проблем који је рушио неке системе са грешкама Плавог екрана смрти (БСОД).

Након ажурирања за Виндовс 10 из маја 2020. и ажурирања за октобар 2020., неки корисници су морали да се суоче са Плавим екраном смрти. Мицрософт је признао проблем и обећао да ради на поправци. После дужег одлагања, нова закрпа је коначно доступна са исправкама за критични проблем.

Поред грешке Плавог екрана смрти, најновија кумулативна ажурирања за Виндовс 10 су такође поправила падове система, петљу поновног покретања система и друге грешке.У документу подршке, који је ажуриран раније ове недеље, Мицрософт потврђено да је решио проблем где НВМе ССД дискови за складиштење могу да сруше Виндовс 10 са следећом поруком о грешци:

  • ДРИВЕР_ВЕРИФИЕР_ДМА_ВИОЛАТИОН

Ова грешка је погађала само уређаје са старијим/некомпатибилним драјверима и Тхундерболт портом.

 Виндовс БСОД

Мицрософт је приметио да је грешка присутна у оба Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020 (20Х2) и верзија 2004. Међутим, то је поправљено са Виндовс 10 КБ4586853 , који је тренутно доступан за преузимање преко новог одељка Опциона ажурирања у Виндовс Упдате-у.

Ако не желите да инсталирате опциону закрпу, можете сачекати до уторка када се очекује да компанија објави безбедносно ажурирање у децембру са исправком за плави екран и друге грешке.

Такође је вредно напоменути да Мицрософт још увек блокира неке кориснике да преузму најновију надоградњу функција због проблема са компатибилношћу са уређајима за складиштење, али постоје планови да се укине задржавање компатибилности средином децембра.

Поред пада система, корисници су такође изложени проблему са акредитивима лозинке Виндовс 10 аутоматски брише сачуване акредитиве .

Мицрософт још увек истражује грешку менаџера акредитива у оперативном систему и тренутно није јасно колико брзо ће Мицрософт моћи да објави кумулативне исправке са неопходним исправкама.

Популар Постс