Унутрашња прича о Мицрософт-овом Цхромиум Едге претраживачу

  Едге Феатуред

Мицрософт је недавно објавио своју одлуку да напусти домаћи ЕдгеХТМЛ механизам за рендеровање и усвоји Цхромиум отвореног кода за Едге. Мицрософтов потез да користи Цхромиум помогао је компанији да ослободи Едге ажурирања из Виндовс 10, а то је такође омогућило Мицрософту да пренесе Едге на мацОС, као и на старије верзије Виндовс-а.

Класични Мицрософт Едге није успео да привуче пажњу јавности од лансирања 2015. године и претраживач није могао да се такмичи са Гоогле Цхроме-ом. У једном интервјуу, Белфиоре је признао да је Едге имао прилично помешану репутацију.

Руководиоци Мицрософт-а су схватили да је дошло време да се Едге промени у великој мери. Након састанка са извршним директором Сатјом Наделом, тим Мицрософт Едгеа је анализирао све како би открио проблеме са Едге-ом и у складу са тим одлучио о променама.  Сатиа Наделла

Слика љубазношћу: Масхабле

Сатиа Надела је замолио своје програмере да пронађу решење и Мицрософт инжењери су направили рад који је одмерио предности и недостатке Едге-а. Један од недостатака класичног Едге-а је одувек била дистрибуција.

Виндовс 10 је популаран од било ког другог десктоп оперативног система са скоро 50% тржишног удела, али велики број корисника користи Виндовс 7, 8 и не-Виндовс оперативне системе где Едге уопште није опција. Ово отежава програмерима да тестирају своје веб странице у Мицрософт-овом претраживачу.

Наша употреба обима је мала, делом зато што смо само на Виндовс 10, каже Белфиоре. Виндовс 10 је мањина на глобалном тржишту рачунарских уређаја.

Још један проблем са Едге-ом је компатибилност. Мицрософт је користио сопствени механизам за приказивање за покретање Едге претраживача и било је проблема са компатибилношћу јер су многе веб локације оптимизоване за популарнији веб претраживач као што је Цхроме. Веб издавачима је тешко да тестирају веб локацију на више прегледача, а пошто Едге није популаран, програмери су често одлагали тестирање за Едге.

  УВП

Трећи проблем са Едге-ом је универзална Виндовс платформа (УВП). Класични Едге је такође изграђен на УВП-у, тако да може да ради на више фактора облика.

Наш трећи чеони ветар био је УВП. И није да је УВП лош, али УВП није зрела платформа стара 35 година на коју је написана смешно огромна количина апликација, објашњава Белфиоре. На пример, подршка за одређене ствари као што је искуство са више монитора није била спремна за УВП и Едге претраживач је такође пропустио ове функције јер Едге тим мора да чека да УВП тим покрене општа побољшања.

Као резултат тога, Мицрософт је одлучио да врати Едге као Виндовс десктоп апликацију и такође је објави на свим платформама.

Различите идеје за поправку Едге-а

  Гоогле Еартх на ивици

Мицрософт је разматрао бројне идеје да поправи Едге једном за свагда. Такође је разматрано довођење Едге-а у Виндовс продавницу тако да ажурирања не зависе од ажурирања система. Компанија је такође размотрила довођење Едге-а на више платформи као што је Виндовс 7.

Мицрософт је такође преселио више инжењера у Едге одељење како би поправили претраживач, али компанија није могла да прати промене јер је Гоогле наставио да поставља много нових стандарда са Цхроме-ом.

Различите групе производа у Мицрософту су процењивале сопствену идеју да поправе Едге. Виндовс тим је такође радио на новим верзијама Едге-а и представили су прототип који је на крају стигао на састанак вишег руководства.

Неко у тиму је направио грубу пробну верзију засновану на Цхромиум-у. Ово је била велика промена, тако да се Мицрософт срео са разним вишим лидерима, укључујући Била Гејтса, Мицрософт ЦТО Кевина Скота, Рида Хофмана и генералног директора ГитХуб-а Ната Фридмана.

  Мицрософт Цхромиум Едге

Након што смо дуго анализирали предности и недостатке преласка на Цхромиум, одлука о преласку на Цхромиум донета је у септембру 2018. године и коначно објављена у децембру.

Технолошка индустрија, укључујући Гоогле и Цхромиум заједницу, поздравила је Мицрософтов допринос, нашироко је похвалила Мицрософтов план да усвоји Цхромиум. Неколико је било против овог потеза, укључујући непрофитну организацију Мозила.

Програмери Цхромиум-а су били срећни што су видели да су инжењери из Мицрософта брзо исправили грешке које је Цхромиум заједница оставила годинама да висе. На пример, Мицрософт ради на глатком померању за Цхромиум на Виндовс-у, као и на бољој подршци за додир.

Иако Цхромиум Едге ради прилично добро и заправо је бољи од Цхроме-а на много начина, остаје да се види да ли ће прелазак на Цхромиум побољшати Едгеов тржишни удео.

Популар Постс