Уграђени оптимизатор перформанси диска у Виндовс 10 добија нову функцију

 Виндовс 10 екран радне површине

Подразумевано, Виндовс 10 је дизајниран да оптимизује ваш механички хард диск (ХДД) и ССД уређај сваке недеље.

Виндовс 10 дефрагментира ваше диск јединице реорганизацијом података ускладиштених на диску како би побољшао укупне перформансе система, а Мицрософт вам омогућава да управљате дефрагментацијом помоћу алата под називом „Оптимизирај дискове“.

Са следећим ажурирањем функција, Мицрософт планира да уведе више нових функција за алатку Оптимизе Дривес. На пример, Виндовс 10 ће вам коначно омогућити да притиснете Ф5 да бисте освежили статус оптимизације у оквиру алатке. Тренутно морате да затворите и поново отворите алат да видите све промене у реалном времену.Слично, Мицрософт уводи нови напредни приказ који ће приказати свеобухватну листу свих томова. Са овом опцијом, моћи ћете да видите и статус скривених волумена, али функција тренутно не ради на верзијама за преглед. За сада се чини да је то само чувар места.

Ако ваши волумени нису компатибилни са командом дефраг у оперативном систему Виндовс 10, алатка за оптимизацију диска сада може да прикаже поруку у којој се наводи да тип партиције није подржан.

Исто тако, можда ћете видети и обавештење када је подржан тип система датотека. Корисници ће ове поруке пронаћи у новој колони под називом Тренутни статус.

Вреди напоменути да је Виндовс 10 обично у стању да аутоматски брине о вашим дисковима помоћу дефрагментације или безопасног процеса ТРИМ. Са овим новим опцијама, Мицрософт жели да корисницима пружи већу контролу над једним од најстаријих услужних програма у оперативном систему Виндовс 10.

Тренутно, Мицрософт планира да побољшања представи широј јавности са предстојећим ажурирањем 2021.

Додатно, Мицрософт такође експериментише са новом функцијом који ће донети почетни екран за неке УВП апликације, као што су Гроове Мусиц, Алармс & Цлоцк, Цалцулатор, Мовиес & ТВ, Сеттингс, Оффице, итд.

Популар Постс