У Виндовс 10 стиже згодна функција анализе диска

 Виндовс 10 алат за анализу диска

Мицрософт ради на новом алату командне линије под називом „ДискУсаге“ који ће вам помоћи да сазнате шта заузима простор на вашем Виндовс 10 уређају.

Нова алатка ДискУсаге у оперативном систему Виндовс 10, која је тренутно доступна у верзијама за преглед, показује вам величину фасцикле на дисковима и може вам помоћи да сазнате шта се заиста дешава са датотекама на вашем рачунару. Коришћењем команде ДискУсаге, фасцикле које заузимају много простора на одређеном диску/партицији/директоријуму могу се идентификовати на први поглед.

Филтери се могу применити на одређене типове датотека и резултати скенирања се могу детаљно анализирати до одређене фасцикле или директоријума, а додатни филтери се могу користити за идентификацију највеће фасцикле. Такође можете користити филтере да бисте прескочили одређене датотеке у зависности од њиховог типа.На пример, можете покренути команду дискусаге /минФилеСизе=1073741824 /х ц:виндовс да бисте брзо идентификовали фасцикле веће од 1073741824 бајтова (тј. 1ГБ или 1000МБ) у фасцикли „Виндовс“.

 Виндовс 10 ДискУсаге

Такође можете сортирати листу фасцикли према њиховој величини. Да бисте то урадили, потребно је да користите команду дискусаге /у=5 /х ц:виндовс.

 Алат за коришћење диска

У основи, можете да користите алатку ДискУсаге да пронађете највеће датотеке и фасцикле у одређеном диску или директоријуму, а затим да користите филтере да бисте идентификовали датотеке веће или мање од одређене величине, гигабајта, мегабајта и килобајта).

Ако сте упознати са Виндовс командном линијом, лако је прелазити између нивоа помоћу сортирања и још много тога.

Овај услужни програм је тренутно у развоју и долази са следећим карактеристикама:

  • Скенирајте одређене фасцикле или читаве диск јединице са детаљним информацијама о томе колико користи свака потфасцикла.
  • Величина приказа за системске датотеке и резервисани простор (ако је омогућено).
  • Филтрира информације према величини датотеке и величини на диску.
  • Идентификујте фасцикле помоћу филтера „већи или једнаки од СИЗЕ“.
  • Прилагођавање излаза.

За сада, изгледа да се овој функцији може приступити само помоћу командне линије. Надамо се да ћемо на крају добити могућност анализе чврстог диска и директоријума преко модерне апликације Подешавања.

Поред алатке ДискУсаге, Мицрософт такође експериментише са новим монитором здравља складиштења уграђен у апликацију Подешавања за одређене ССД дискове.

Популар Постс