Тамни режим Гоогле претраге се покреће са подршком за Виндовс 10

Корисници оперативног система Виндовс 10 коначно се придружују Гоогле забави у мрачном режиму. На основу нашег тестирања, потврђено је да се Гоогле тамни режим сада полако покреће на десктоп рачунарима који користе Виндовс 10, мада га можда још увек немате ако ваш уређај није укључен у А/Б тестирање.

Чини се да само мали проценат корисника може да активира тамни режим за Гоогле претрагу. У овом тренутку, изгледа да корисници морају да користе Цхроме 76+ на Виндовс 10 верзији 1809 или новијој да би могли да га виде.

Гоогле тестира тамни режим од краја прошле године, иако још увек није стигао свима. Ако је доступан за вашу сесију прегледача, требало би да се налази на страници Преференцес на Гоогле налогу. Гоогле тамни режим

Ако будете имали среће, видећете и обавештење за тамни режим у резултатима Гоогле претраге, као што је приказано на снимку екрана испод.

 Гоогле упозорење о тамном режиму

На картици са подешавањима Гоогле налога можете да промените тему између „Тамно“, „Светло“ или „Подразумевано по систему“. Подразумевана опција је „Систем Дефаулт“, што чини да Гоогле претрага поштује подешавања теме апликације која сте поставили у Виндовс 10.

 Гоогле претрага мрачна

Ово би требало да буде згодно ако више волите апликације које прате покретач тамног режима заснованог на ОС-у.

У октобру 2020. ИоуТубе је такође добио подршку за матичну ОС тему , што омогућава платформи за стриминг да одговара темама вашег оперативног система.

Побољшања тамног режима Гоогле Цхроме-а

Према Цхромиум обавезама, Гоогле тестира нове стилове тамног режима за предстојећу функцију претраживања картица. Након ажурирања, боје за избор или лебдење ће сада одговарати бојама омнибокса да би се решио проблем доследности тамног режима.

Гоогле такође тестира нову функцију за Цхромиум која ће поштовати тему ОС-а када бира боје на екрану за креирање локалног профила. Када се креира нови профил кроз креирање локалног профила, претраживач ће покушати да изабере боју са светлошћу која је блиска тренутном режиму боја (било светла или тамна).

Тренутно ће се други и трећи ред у бирачу боја сматрати у светлом режиму, а само последњи ред ће се разматрати у тамном режиму.

Популар Постс