Тамни режим Гоогле Цхроме-а у оперативном систему Виндовс 10 је скоро спреман

 Гоогле Цхроме дизајн

Гоогле већ неко време тестира тамни режим у свом Цхроме претраживачу и компанија сада отклања преостале грешке. Јуче смо то приметили Гоогле Цхроме Цанари сада поштује поставке теме за Виндовс 10 а данашње ажурирање поправља грешке у којима су текстови у менију имали чудну комбинацију боја.

Раније данас, Гоогле је избацио ново ажурирање свог Цхроме претраживача које се коначно бави проблемима црног текста на тамној позадини и белог текста на светлој позадини. На пример, текстови у менију више нису црни и коначно можете да их прочитате.

Слично томе, контекстни мени је такође ажуриран исправком за грешку. Решена је још једна грешка где је проналазак на страници имао беле текстове. Цхроме тамни мени

Такође се чини да је Гоогле променио боју која се појављује када изаберете УРЛ у омнибоксу.

По изгледу, тамни изглед Гоогле Цхроме-а је финализован и ускоро би могао да буде испоручен бета корисницима. Према Цхромиум обавезама, Гоогле такође ради на прилагођавању боје икона које се приказују у прегледачу.

 Цхроме пречице

Следеће ажурирање Цхроме-а ће донети тамни изглед новим картицама, историји, преузимањима, екстензијама, страници са подешавањима, ивицама, па чак и контекстном менију који се појављује када кликнете десним тастером миша било где у прегледачу.

Тамни режим је још увек у развоју, али је могуће да ће Гоогле избацити промене са Цхроме-ом 74, следећим великим издањем који би требало да буде објављен у априлу 2019. Можете преузети Цхроме Цанари да бисте тестирали нови тамни изглед данас.

 Гоогле Цхроме обележивачи

Цхроме подржава мултимедијалне тастере

Цхроме за Виндовс такође добија нову функцију која ће омогућити корисницима да пуштају, паузирају, премотавају аудио и видео садржај у Цхроме-у помоћу мултимедијалних тастера на спољној тастатури или тастатури лаптопа.

Ова функција је тренутно доступна у Цхроме Бета и Цанари грани. Можете да користите мултимедијалне тастере на тастатури да репродукујете, паузирате, тражите напред, тражите позадину, прелазите на претходну и следећу нумеру.

На пример, ако отворите ИоуТубе видео у Цхроме-у и притиснете мултимедијални тастер за паузу на тастатури, ИоуТубе видео ће престати да се репродукује. Ова функција је подржана на нивоу Цхроме-а, тако да ће такође паузирати садржај ако минимизирате Цхроме и притиснете тастер.

Очекује се да ће Цхроме-ова подршка за мултимедијалне тастере бити испоручена уз Цхроме 73, који је планиран за издавање следећег месеца.

Хвала на савету, Леопева64!

Популар Постс