Све што треба да знате о ажурирању за Виндовс 10 новембар 2019

  Сурфаце Лаптоп 2

Очекује се да ће Мицрософт почети са увођењем ажурирања за Виндовс 10 новембар 2019 (верзија 1909) 12. новембра, а компанија је такође учинила РТМ верзију доступном за више инсајдера.

Од 5. новембра, најновија верзија ажурирања за новембар 2019. је Буилд 18363.449, али то можда неће бити коначни кандидат за издање који би био гурнут на производне уређаје. За сада, Буилд 18363.449 је доступан само за тестере и можда ћемо видети новију верзију која се испоручује потрошачима, иако ће база остати 18363.

Као што смо већ сазнали, Виндовс 10 Новембарско ажурирање ће се испоручити само са прегршт нових функција и побољшања. Биће доста исправки грешака, побољшања перформанси и побољшања ефикасности батерије.Новембар 2019. Инсталира се ажурирање са пакетом за омогућавање

Виндовс 10 новембар 2019 Упдате је намерно скромно издање са примарним циљем да побољша постојеће функције, побољша укупне перформансе и трајање батерије.

На рачунарима са ажурирањем за мај 2019. ажурирање функције се испоручује као пакет за омогућавање, што значи да ћете пронаћи КБ4517245 (пакет за омогућавање) на страници Виндовс Упдате контролне табле након што инсталирате ажурирање.

Пакет за омогућавање КБ4517245 модификује верзију и број верзије оперативног система Виндовс 10 како би прогласио да је ажурирање за новембар 2019. инсталирано и да је потребно само неколико минута за преузимање и инсталирање пакета, иако је потребно поновно покретање.

Другим речима, пакет за омогућавање оперативног система Виндовс 10 повећава број верзије и такође омогућава нове функције. Такође је вредно истаћи да страница О нама можда и даље приказује датум инсталације ажурирања из маја 2019. у одељку „Инсталирано на“, уместо ажурирања из новембра 2019.

Шта је ново и побољшано

Ево неких функција које можете очекивати у ажурирању за Виндовс 10 новембар 2019.

Филе Екплорер

Виндовс 10 верзија 1909 убрзава Виндовс Сеарцх искуство. Након примене ажурирања, Виндовс Сеарцх ће индексирати ваш рачунар, што значи да ако унесете име датотеке у Филе Екплорер, приказаће листу датотека повезаних са упитом.

  Виндовс 10 Филе Екплорер

На пример, ако желите да тражите фотографије и датотеке „Париз“, предлози ће почети да се појављују док унесете „Пар“. Предлози Филе Екплорер-а ће одмах учитати датотеке које можда тражите.

Такође се чини да Виндовс даје приоритет недавним претрагама да би попунио листу и да су се резултати претраге у Екплореру значајно повећали као резултат. Претражене кључне речи су такође кеширане, тако да ћете поново имати приступ истим резултатима када следећи пут тражите датотеку.

Обавештења

У оперативном систему Виндовс 10 в1909, Мицрософт организује обавештења према најновијим, а не према имену пошиљаоца. Ово би требало да вам омогући да пронађете апликацију која вам највише смета са обавештењима, тако да можете да онемогућите или одложите обавештења за ту одређену апликацију.

  Акциони центар

Опцију ћете пронаћи у Подешавања > Систем > Обавештења или можете да кликнете на везу Управљај обавештењима на врху Акционог центра.

Перформансе

Ажурирање за новембар 2019. такође долази са променама омиљених језгара ЦПУ-а, које би требало да побољшају перформансе рачунара са процесорима компаније Интел или АМД.

Интелови и АМД-ови модерни процесори означавају језгро са највишим перформансама у процесору, а ажурирање за новембар 2019. имплементира нову политику ротације како би се посао праведније дистрибуирао међу овим одабраним/омиљеним језграма.

Ово такође значи да би се смањио термички стрес на језгру и побољшала ефикасност батерије рачунара. Није сасвим јасно како ће политика ротације и омиљено језгро функционисати заједно, али и процесор и БИОС би такође требало да буду свесни фаворизованих језгара да би побољшали перформансе.

Популар Постс