Сурфаце Нео може неприметно да прелази између метода уноса

 Сурфаце Нео и Дуо

Мицрософт је наводно одложио свој Сурфаце Нео до 2021. године, а Мицрософтов главни директор производа, Панос Панаи, наводно је рекао свом тиму да Виндовс 10Кс производ са два екрана неће бити лансиран ове године.

Поред Сурфаце Нео, ни хардвер са двоструким екраном треће стране неће бити дозвољен за испоруку са Виндовс 10Кс. Док Сурфаце Нео је наводно померен на 2021 , компанија и даље активно интерно развија хардвер, а нови патент је открио више детаља о Нео методама уноса.

Пријава патента, која је била објављено 11. јуна показује уређај са два екрана са виртуелном додирном таблом која вам омогућава да се неприметно пребацујете између метода уноса.У поднеску, Мицрософт каже да виртуелне додирне табле такође подржавају екран осетљив на додир и да се ослања на корисника да изврши експлицитне прекидаче режима, што би корисника избацило из радног тока, а такође може да троши ресурсе као што су циклуси процесора и меморија.

Мицрософт је патентирао решење за аутоматизацију промене метода уноса. Патент сугерише да ће Сурфаце Нео неприметно прелазити између метода уноса без интеракције корисника.

На пример, трацкпад ће примати унос од дигиталне оловке без потребе за интеракцијом корисника. Област, која се налази изнад другог екрана, такође ће деловати као табла за цртање када користите стил и додирну таблу у нормалној употреби.

 Сурфаце Нео патент

ВИПО / Мицрософт

Мицрософт каже да виртуелни трацкпад такође може да користи пролазне корисничке интерфејсе на другом екрану за извршавање команди и преглед информација без потребе да корисник мења начин рада.

На пример, корисник може да користи прст или више прстију да превуче са локације ван области виртуелне додирне табле до локације унутар области виртуелне додирне табле, приметио је Мицрософт.

Другим речима, Сурфаце Нео-ов виртуелни трацкпад ће аутоматски прелазити између метода уноса и не морате ручно да прелазите између режима оловке, режима додирне табле или екрана осетљивог на додир.

Иако је Сурфаце Нео одложен и неће стићи до лета 2021. године, Мицрософтов Сурфаце Дуо је и даље на оригиналном распореду издавања.

Популар Постс