Сурфаце Го сада држи 1,24% тржишног удела Сурфаце уређаја

Према најновијим извештајима АдДуплек-а, Мицрософтовог најновијег учесника у Сурфаце породици, Сурфаце Го сада има тржишни удео од 1,24% међу Сурфаце уређајима. Мицрософт је лансирао Сурфаце Го уређај 2. августа на америчко тржиште улази у листу Сурфаце уређаја и сада се налази између Сурфаце Лаптоп-а и Сурфаце Студио-а.

Сурфаце Про 4 и даље остаје најпопуларнији Сурфаце уређај који побеђује друга два Сурфаце Про модела. Сурфаце Про 4 тренутно држи тржишни удео од око 33% са Сурфаце Про 3 и Сурфаце Про са 18% и 17% респективно.Мицрософт је лансирао Сурфаце Го имајући у виду образовни сектор са уређајем који има екран од 10 инча и нуди Интел Пентиум Голд процесор 4415И 7. генерације са 4 ГБ и 8 ГБ РАМ-а.

Сурфаце Го је назван најприступачнијим уређајем међу Сурфаце породицом са ценом уређаја од 399 долара. Уређај долази са унапред инсталираним Виндовс 10 у С режиму и можете добити потпуно Виндовс 10 искуство када га надоградите са С режима.

АдДуплек је такође поделио неке нове податке о Виндовс популарности за месец август 2018. Тренутни подаци показују проценат уређаја који користе Виндовс 10 Април Упдате.

Виндовс 10 априлско ажурирање тренутно ради на 86,7% свих Виндовс 10 рачунара, што је незнатно повећање базе корисника у поређењу са 84% прошлог месеца. Мицрософт је скоро завршио увођење своје тренутне верзије оперативног система и компанија би требало да објави своју следећу велику верзију Виндовс 10 (РС5) за неколико месеци.

Раније верзије оперативног система су забележиле пад са све више корисника који су надоградили на Виндовс 10 Април Упдате. Фалл Цреаторс Упдате је пао са ранијих 10,3% на 7,8%, а Цреаторс Упдате сада на 1,9% у поређењу са 2,1% прошлог месеца.

База корисника Анниверсари Упдате пала је са 2,2% на 2,1%, док је изненађујуће повећање од 0,1% примећено у неподржаној 1511 верзији оперативног система која сада износи 0,7% са 0,6% прошлог месеца.

Популар Постс