Шта је следеће за Виндовс 10 Старт мени: Да ли су живе плочице мртве?

 Виндовс 10 Старт мени

Слика љубазношћу: ЦНЕТ.цом

Било је много гласина и цурења информација након што смо пријавили да Мицрософт разматра нову Изглед менија Старт који одбацује живе плочице за статичке иконе . Да ли су живе плочице мртве? Не за сада, али фирма из Редмонда истражује нови Старт мени без живих плочица, али зашто? Хајде да истражујемо.

Ливе Тилес су интерактивне иконе које приказују информације које су корисне на први поглед без отварања апликације у менију Старт. На пример, апликација Време приказује прогнозу и можете да прилагодите плочицу премештањем њихове позиције или такође можете да промените величину ових плочица да би боље функционисале за вас.Мицрософт је прво представио Ливе Тилес са оперативним системом Виндовс Пхоне 7, а компанија је додала живе плочице на радну површину са Виндовс 8.

Мицрософтов Виндовс 8 био је жестоко критикован због свог искуства оријентисаног на таблете, а оперативни систем је замењен Виндовс 10, али је мени Старт са Ливе Тилес-ом ипак успео да се задржи.

Мицрософт је занемарио Ливе Тилес у оперативном систему Виндовс 10 и људи који су упознати са развојем сугерисали су да се Мицрософт удаљава од Ливе Тилес-а. По једно од старих интерних докумената, број људи који су прилагођавали изглед плочица менија Старт није био огроман.

У фебруару, извор, који је желео да остане анониман, рекао ми је да би Мицрософт могао да почне да замењује Ливе Тилес статичним иконама у будућем ажурирању након ажурирања за Виндовс 10 20Х2.

То значи да бисмо могли да видимо Старт мени без живих плочица у неком тренутку 2021. када ће Виндовс 10Кс постати доступан корисницима.

 Нови Старт мени

Током подкаста Виндовс Инсидер, Мицрософт је показао нови Старт мени са визуелно привлачним плочицама које су уједначеније, али не приказују информације уживо.

Иако је компанија рекла да тренутно нема планове да у потпуности уклони Ливе Тилес, нови мени Старт сугерише да ће Ливе Тилес у будућности бити замењен статичним иконама, барем за апликације прве стране.

Мицрософт каже да ћете моћи да уживате у Ливе Тилес-у, а програмери могу да их користе и у својим апликацијама. Живе плочице још увек нису уништене, али се разматра будућност без Ливе Тилес-а и промене би се могле утврдити на основу повратних информација из Виндовс 10Кс, који има Старт мени или Лаунцхер без традиционалних плочица.

Вероватно је да како се Виндовс развија са Флуент Десигн-ом и Мицрософт процењује повратне информације из Виндовс-а 10Кс, кориснички интерфејс Ливе Тиле може на крају нестати. За сада, плочице уживо су ту да остану за апликације трећих страна и оне који то воле.

Популар Постс