Шта је пошло наопако са Виндовс 10 је покварио КБ4524244

 Виндовс 10 кумулативно ажурирање

Мицрософт недавно повучен безбедносну исправку за Виндовс 10 „КБ4524244“ након што су клијенти пријавили озбиљне проблеме укључујући грешке при покретању и БСОД. У фебруарској закрпи у уторак, Мицрософт је представио КБ4524244 корисницима који користе Виндовс 10 ажурирање за новембар 2019, ажурирање за мај 2019 и друге верзије.

Мицрософт-ова ажурирана документација нам говори да закрпа решава проблем где менаџери покретања треће стране могу да изложе рачунаре безбедносној рањивости. Према Касперски-ју, Мицрософт је објавио ову исправку да би решио рањивост која је откривена у Касперски Ресцуе Диск-у.

Рањивост је објављена у априлу 2019, а Касперски ју је решио у августу 2019. Компанија каже да је рањивост могла да омогући нападачима да покрећу прилагођени оперативни систем на уређају са технологијом Сецуре Боот искоришћавањем Касперски Ресцуе Диск.Мицрософт-ово безбедносно ажурирање укључује додатне закрпе за заштиту људи који користе старије верзије Касперски-ја или би га могли користити у будућности.

Чини се да Виндовс 10 КБ4524244 додаје стари Касперски Ресцуе Диск на безбедно покретање рачунара и промене постојећих ограничења безбедног покретања прекинуле су друге програме повезане са менаџером покретања, као што је ХП-ов Суре Старт.

У изјави, Касперски је негирао своју умешаност у најновију погрешну исправку за Виндовс 10. Касперски каже да Мицрософт није контактирао компанију у вези са променама укљученим у безбедносну закрпу.

Проблеми су се могли избећи да је Мицрософт тестирао своју закрпу на ХП машини са Ризен процесором.

Мицрософт је већ повукао закрпу и можете уклонити закрпу ако је покварила ваш рачунар.

Погрешну исправку можете да деинсталирате тако што ћете пратити ове кораке:

  • Откуцајте Цонтрол Панел у Старт менију.
  • Кликните на Деинсталирај програм на дну.
  • Кликните на Прикажи инсталирана ажурирања у горњем левом углу.
  • Изаберите КБ4524244 и потражите дугме за деинсталирање горе. Или можете да кликнете десним тастером миша на закрпу и деинсталирате је.

КБ4524244 неће бити поново објављен, али би Мицрософт могао испоручити сличне исправке грешака у будућности након сарадње са својим партнерима.

Популар Постс