Шта је ново у Виндовс 10 верзији 1909, следећој великој надоградњи

 Лагани изглед Виндовс 10 Ацтион Центер

Мицрософт је остао затворен у вези са тренутним развојним статусом оперативног система Виндовс 10 19Х2, али према Мицрософтовом типичном распореду, последње ажурирање функција Виндовс 10 из 2019. биће завршено за неколико дана.

Представљање Виндовс 10 верзије 1909 (кодног назива 19Х2) требало би да почне следећег месеца, а ажурирање би могло бити званично објављено 2. октобра на догађају где компанија планира да представи нови хардвер, укључујући Сурфаце 7 на АРМ погон са уским оквирима .

За разлику од ажурирања за Виндовс 10 из маја 2019., Виндовс 10 верзија 1909 није значајно ажурирање функција и више се односи на побољшања перформанси испод хаубе. У овом чланку можете сазнати о свим новим функцијама и побољшањима која је компанија планирала са Виндовс 10 верзијом 1909.Дигитални асистенти на закључаном екрану

Мицрософт ажурира закључани екран новом променом која би требало да омогући дигиталним помоћницима трећих страна да се активирају гласом изнад закључаног екрана.

Флиоут, побољшања Акционог центра

Мицрософт је такође ажурирао прозор календара на траци задатака како би вам омогућио да брзо креирате догађаје директно са траке задатака. Да бисте креирали догађај у календару, морате да кликнете на икону датума и времена која се налази на траци задатака да бисте приступили преласку календара. Након отварања прозора, морате да кликнете на датум и изаберете жељено време са прилагођеним текстом.

Побољшања у вези са Акционим центром су такође укључена у ово издање. На пример, Мицрософт је додао нове снимке екрана на страницу подешавања обавештења како би вам помогао да разумете различите функционалности Акционог центра.

 Обавештења за Виндовс 10 20Х1

Листа апликација у узрасту подешавања обавештења сада сортира пошиљаоце обавештења према последњем приказаном обавештењу уместо по имену пошиљаоца. Ово ће вам омогућити да пронађете и прилагодите апликацију која вам често шаље обавештења.

 Обавештења Акционог центра

Мицрософт додаје ново дугме „Управљај обавештењима“ на врх Акционог центра и повезује се на страницу подешавања обавештења.

 Тост обавештења

Сада такође можете да искључите обавештења за одређену апликацију директно из Акционог центра или здравице обавештења.

Батерија и перформансе

Виндовс 10 верзија 1909 долази са побољшањима трајања батерије за лаптопове и 2-у-1, као и побољшањима енергетске ефикасности за рачунаре са одређеним процесорима произвођача као што је Интел.

Још једна промена би требало да побољша перформансе рачунара који имају Интел ЦПУ са више омиљених језгара, нову технологију која је доступна у најновијим Интел процесорима.

Филе Екплорер

 Резултати претраге Филе Екплорер-а

Филе Екплорер сада користи Виндовс претрагу да интегрише ОнеДриве садржај са традиционалним резултатима на страници за претрагу.

Остала побољшања

  • Старт мени ће се проширити када пређете мишем преко њега.

Популар Постс