Шта је ново у Виндовс 10 Буилд 18282 за инсајдере

 Виндовс 10 јунско ажурирање

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Након што је широј јавности објавио ажурирање за Виндовс 10 октобар 2018, Мицрософт је сада Виндовс 10 Буилд 18282 за инсајдере са неколико побољшања. Виндовс 10 Буилд 18282 је сада доступан и унапређује рад ка следећем великом ажурирању функције ОС-а кодног назива 19Х1.

Нове функције у Виндовс 10 Буилд 18282

Виндовс 10 Буилд 18282 долази са новом светлосном темом, побољшањима штампача, новим функцијама наратора, променама подешавања осветљења и ажурираном страницом са подешавањима Виндовс Упдате.Светла тема

 Светла тема за Виндовс 10

Постоји нова светла тема у Виндовс 10 то мења изглед и осећај радне површине, траке задатака, Акционог центра, па чак и траке задатака. Ако изаберете Лигхт мод у апликацији Сеттингс, сви елементи корисничког интерфејса система ће изгледати светлије

Мицрософт је додао нову подразумевану позадину у Виндовс 10 и она побољшава изглед светле теме. Ако сте инсајдер, можете га испробати на свом рачунару данас тако што ћете отићи у Подешавања > Персонализација > Теме и изабрати Виндовс Лигхт.

Модерно искуство сечења

Ново искуство исецања прозора је сада уживо и можете га испробати држећи ВИН + Схифт + С, Принт Сцреен.

Савремено искуство штампања

Приметићете неколико разлика док штампате документ у оперативном систему Виндовс 10 19Х1. Прво и најважније, Мицрософт доноси светлосну тему у савремени дијалог за штампање и она се очигледно појављује ако сте омогућили светлу тему за читав систем. Мицрософт је такође додао ред описа неким падајућим подешавањима, а постоје и друга мања побољшања.

Ажурирање искуства Виндовс Упдате

Сада можете да паузирате или одложите ажурирања оперативног система Виндовс 10 на 7 дана или више, али ће се неке важне исправке, попут ажурирања дефиниција Виндовс Дефендер-а, и даље нудити.

 Активно радно време Виндовс Упдате

Мицрософт је такође радио на побољшању подешавања активних сати и Виндовс сада може аутоматски да прилагоди радно време за вас на основу активности вашег уређаја. Ову функцију можете да омогућите на страници „Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате > Промени радно време“.

Осветљеност екрана се мења

У оперативном систему Виндовс 10, екран може постати светлији када пређете са пуњача батерије на напајање из батерије, али ово понашање ће се коначно променити. У 19Х1 ако подесите осветљеност екрана, систем ће запамтити ту осветљеност као жељени ниво без обзира да ли је систем на батерији или повезан на пуњач.

Важно је напоменути да ово неће утицати на подешавања режима уштеде батерије.

Виндовс 10 19Х1 је тренутно доступан за инсајдере и биће доступан свима почетком следеће године. Не би требало да инсталирате верзије за преглед на вашем примарном систему јер би искуство могло бити лоше.

Популар Постс