Шта је ново у Виндовс 10 Буилд 18277 за инсајдере

 Виндовс 10 19Х1

Виндовс 10 Буилд 18277 је доступан за оне који су претплаћени на прстенове Фаст анд Скип Ахеад. Виндовс 10 19Х1 Буилд 18277 доноси многе функције и постоје неке промене које ће у великој мери побољшати корисничко искуство.

Шта је ново у Виндовс 10 Буилд 18277

Мицрософт је додао нове функције у Виндовс 10 са Буилд 18277 и ево детаљнијег погледа на промене уведене у данашњој верзији.

Помоћ при фокусирању на целом екрану

Мицрософт је представио Фоцус ассист у ажурирању за Виндовс 10 априла 2018. како би помогао корисницима да смање обавештења. Данас компанија побољшава ову функцију додавањем нове опције која вам омогућава да аутоматски укључите помоћ при фокусирању када радите у режиму целог екрана. На пример, када гледате филм, учите итд. у режиму целог екрана, помоћ при фокусирању се аутоматски укључује.Ова функција вам у основи помаже да смањите број ометања док радите или учите. Да бисте омогућили ову опцију, мораћете да одете на Подешавања > Систем > Помоћ при фокусирању > Прилагоди листу приоритета и означите поље за потврду.

Побољшања акционог центра

 Виндовс 10 акциони центар

Мицрософт побољшава Акциони центар а дугме за брзу акцију за осветљење је сада доступно као клизач. Моћи ћете да прилагодите своје брзе радње директно из Акционог центра без потребе да идете на страницу Подешавања.

Представљање емоџија 12

Једна од најважнијих промена које је Буилд 18277 увео је нова подршка за Емоји 12. Моћи ћете да користите емоџи тако што ћете отићи на таблу са емоџијима (ВИН +.) и тастатуру на додир. Међутим, пошто је ова функција још увек у бета верзији, корисници би могли пронаћи неке промене или побољшања пре коначног издања.

Побољшања високог ДПИ-ја

Поставка Хигх ДПИ уведена је у Буилд 17063 и Мицрософт је данас омогућио нову функцију Хигх ДПИ по подразумеваној вредности у најновијој верзији која аутоматски решава проблеме са скалирањем и такође смањује обавештење Фик замућених апликација.

Нова поставка Виндовс Дефендер Апплицатион Гуард-а за Виндовс безбедност

Мицрософт представља нови прекидач који вам омогућава да управљате приступом камери и микрофону док претражујете користећи Апплицатион Гуард за Мицрософт Едге. Да бисте ово омогућили, морате да одете у Подешавања > Приватност > Микрофон и подешавања > Приватност > Камера.

Побољшања Цортана + Амазон Алека

Мицрософт је недавно најавио програм за преглед за америчке кориснике који ће им омогућити да позову Цортана на Амазон Алека Ецхо уређају и Алека на Виндовс 10 рачунарима тако што ће ангажовати Цортана преко Амазон Алека Ецхо уређаја. Данас компанија покреће нову анкету како би додатно побољшала искуство.

Мораћете да кликнете на икону микрофона у Виндовс претрази на рачунару са оперативним системом Виндовс 10 и кажете „Хеј Цортана, отвори Алека“. Или, на свом Амазон Ецхо уређају, рецимо Алека, отворите Цортана на Ецхо уређајима.

Много је нових функција представљених у најновијој верзији Виндовс 10 Буилд 18277 за инсајдере да испробају током викенда. Јавите нам своје мишљење о најновијим функцијама у коментарима испод.

Популар Постс