Шта је ново и побољшано у великом ажурирању Мицрософт Теамс-а за новембар 2020

Мицрософт је завршио увођење новембарског ажурирања функција Мицрософт Теамс-а. Као што можда већ знате, Мицрософт Теамс десктоп клијент ће аутоматски преузети ново ажурирање софтвера када се ваши Виндовс 10 или мацОС уређаји повежу на Ви-Фи мрежу.

Према званичном дневнику промена и плану пута, ажурирање за Мицрософт Теамс од новембра 2020. садржи низ нових функција и побољшања.

Ово укључује нову функцију за сузбијање буке, ажурирано искуство преко целог екрана, интеграцију анкета, нове опције статуса присутности, могућност закачења постова у разговору и још много тога.Новембар 2020. ажурирање за Мицрософт тимове

Мицрософт је завршио увођење нове функције за сузбијање буке засноване на вештачкој интелигенцији која ће аутоматски уклонити нежељену позадину када сте на састанку тима.

Ова функција је први пут најављена још у марту 2020. године и почела је да се приказује корисницима прве недеље новембра. Ажурирање уводи нове опције за прилагођавање потискивања буке.

  Сузбијање буке у тимовима

Нова опција укључује режим високе супресије који користи дубоке неуронске мреже да анализира звук око вас и елиминише нежељену буку током састанака тимова. Најбоље функционише само када је десктоп клијент у стању да правилно одвоји сигнале људског говора.

Да бисте укључили нову функционалност у тимовима, једноставно идите на Подешавања > Уређаји и померите се надоле да бисте видели нови одељак за сузбијање буке.

Интеграција анкета

Интеграција анкета у оквиру Мицрософт Теамс-а постоји већ неко време, али је управо постало боље у новембру. Тимови сада омогућавају корисницима да брзо креирају нацрт анкете пре састанка, а организатори/презентација могу да виде одговор током самог састанка.

  Мицрософт Теамс интеграција анкете

Поред тога, када се анкета покрене уживо, тимови ће аутоматски објавити искачуће упозорење учесницима, тако да ће моћи да изнесу своје мишљење у реалном времену.

Режим целог екрана

Мицрософт Теамс сада омогућава корисницима да користе режим преко целог екрана у новом искуству састанака. Ако користите најновији десктоп клијент, требало би да видите опцију преко целог екрана у менију Још радњи (...).

  Тимови преко целог екрана

У новом и побољшаном режиму преко целог екрана, прозор састанка ће користити цео екран и сакрити насловну траку Теамс-а и траку задатака Виндовс 10.

Превод

Апликација Теамс је такође добила подршку за могућност превођења порука на линији. Ово ће вам омогућити да преводите појединачне постове на каналима и ћаскате.

Статус присутности

Сада можете да подесите трајање за сваки статус у менију присутности. На пример, сада можете да подесите статус „Не узнемиравај“ за одређени временски период, као што је један сат, два сата или више од једне недеље.

  Трајање МС Теамс

Ово нова функција статуса присутности је за оне кориснике који више воле да праве кратке паузе током радног времена или да помогну онима који не желе да се нервирају непотребним порукама колега.

Функције позива и побољшање перформанси

Мицрософт уводи нову функцију спајања позива у одабраним регионима. Спајање позива ће омогућити корисницима да споје своје Теамс позиве у други позив или групни позив.

Новембарско ажурирање за Теамс такође долази са побољшањима перформанси за десктоп клијент као и офлајн режим.

Раније ове недеље, Мицрософт је најавио да ради на још једном сјајном функција за оне са спорим или ограниченим интернет везама . На крају, неки корисници Теамс-а ће почети да добијају ново уграђено искуство позива почетком следеће године.

Популар Постс