Снимци екрана за Виндовс 11: Заобљени углови, Филе Екплорер, Ацтион Центер

Дуго смо чули гласине о ажурирању Виндовс Сун Валлеи-а, а недавни тизери сугеришу да ће очигледан редизајн десктоп оперативног система бити покренут са Виндовсом 11, Мицрософтовим наследником Виндовс-а 10.

Захваљујући ономе што изгледа као оригинална верзија новог оперативног система Виндовс 11, која је процурила, имамо рани приступ предстојећем дизајну. Поред већ потпуно нови Старт мени и централна трака задатака , Виндовс 11 такође долази са гомилом других побољшања дизајна, као што су заобљени углови и сенке.

Као што можете видети на снимцима екрана испод, Мицрософт заокружује углове прозора за све апликације, укључујући старе меније, алате, модерне апликације прве стране и апликације трећих страна. Ово ће учинити да цео интерфејс изгледа модерно, чистије и мекше.1 од 4   Ажурирање контролне табле   Виндовс ПоверСхелл   Виндовс Рун   Алат за управљање дисковима

У нашим тестовима, свуда смо приметили заобљене ивице – попут контролне табле, менаџера уређаја, управљања диском, прозора подешавања итд. Пошто је Мицрософт омогућио заобљене углове на целом систему, апликације независних произвођача као што је 7-Зип већ подржавају и поштују нови кориснички интерфејс.

Ови снимци екрана показују минималистички дизајн, са јачим елементима ефекта сенке видљивим у светлом или тамном режиму. Ово цурење потврђује да су заобљене ивице претходно виђене у Мицрософтовом интерном моделу.

Међутим, вреди напоменути да су ови снимци екрана из недовршене верзије која је процурила и ово није наш коначни поглед на оперативни систем следеће генерације.

Филе Екплорер

Виндовс 11 ће доћи са истим Филе Екплорер-ом као делом своје ремонтоване радне површине, према процурелој верзији.

Филе Екплорер пролази кроз мању измену у овом ажурирању, што омогућава контроле прилагођене додиру у Екплорер-у и побољшава подразумеване иконе типа датотека, дајући систему за управљање датотекама свеж осећај.

  Филе Екплорер УИ

Прозор Филе Екплорер и дугмад за навигацију такође имају заобљене углове. Ово је да се побољша конзистентност корисничког интерфејса и да се дизајн учини лакшим за идентификацију.

Нажалост, картица са својствима Филе Екплорер-а не подржава тамни режим, барем у верзији која је процурила.

Поред заобљених углова и ажурираних икона, приступ новом Филе Екплорер-у на уређају са екраном осетљивим на додир сада би требало да буде много лакши. То је зато што је Мицрософт додао додатни паддинг како би постојећи интерфејс био много лакши за додир и лакши за коришћење врховима прстију.

Таск Манагер

Изгледа да Таск Манагер не добија значајну преправку у Виндовс 11.

  Менаџер задатака на Виндовс 11

Међутим, ажуриран је заобљеним угловима и мањим подешавањима корисничког интерфејса.

Виндовс претрага

Интерфејс за Виндовс претрагу се такође ажурира уз значајно побољшање.

  Виндовс Сеарцх заобљени углови

На пример, Виндовс претрага ће сада лебдети изнад траке задатака, а такође долази са заобљеним угловима како би одговарали изгледу и осећају ажурираног менија Старт.

Садржај

Наравно, видели смо да се заобљени углови појављују у верзијама које су процуриле када било где кликнемо десним тастером миша.

  Виндовс 11 контекстни мени

У ствари, Мицрософт је ажурирао и класични и модеран контекст мени са заобљеним угловима, а нови изглед је видљив скоро свуда.

  Филе Екплорер заобљени углови

Историјски гледано, Мицрософт је користио заобљене углове у Виндовс 7 и другим оперативним системима, али са Виндовс 8 Метро УИ, Мицрософт је прешао на равнији изглед и одбацио заобљене углове ради оштрих ивица.

Са Виндовс 11, Мицрософт се враћа оригиналном изгледу и омогућава заобљене углове свуда.

Акциони центар

Као што смо видели у верзијама за преглед, планиране су неке мање измене за Акциони центар.

Процурела верзија оперативног система Виндовс 11 показује неколико кључних промена корисничког интерфејса у неколико делова Виндовс акционог центра. Виндовс Ацтион Центер је ажуриран елементима из ВинУИ и Виндовс 10Кс.

  Виндовс 11 акциони центар

Не изгледа баш другачије од постојећег Акционог центра, али је вероватно да ћемо видети нека побољшања у каснијим верзијама и пакетима искуства Виндовс 11.

Попут Виндовс Старт менија и претраге, Ацтион Центер ће такође добити плутајући интерфејс, као и могућност превлачења нагоре и надоле да бисте отворили брза подешавања на таблету или 2-у-1.

Мицрософт тренутно планира да објави Виндовс 11 24. јуна, а бесплатна надоградња ће бити пуштена потрошачима на јесен.

Популар Постс