Снимак екрана сугерише да нови Виндовс 10 Цонтрол Центер још увек долази

 Контролни центар

Заслуге за слике: Виндовс Централ

Мицрософт ради на новом ажурирању за Виндовс 10 које ће донети сетове, међуспремник и друге функције. Чини се да ажурирање за Виндовс 10 Редстоне 5 може доћи са још једном новом функцијом под називом Контролни центар.

Мицрософт је почео да ради на Контролном центру 2017. године и из неких разлога издање је одложено. Али цурење информација раније ове године открило је да софтверски гигант још увек ради на новом Контролном центру , а функција постаје све боља.Данас смо открили доказе који сугеришу да би нови Контролни центар ипак могао да дође у Виндовс 10.

Мицрософт је прошлог месеца објавио нову апликацију под називом Сцреен Скетцх у продавници и снимке екрана апликације доступне у продавници сугеришу да се нови контролни центар још увек развија.

 Виндовс 10 контролни центар

Снимак екрана апликације Сцреен Скетцх

 Икона Контролног центра

Икона зупчаника на десној страни представља контролни центар

На горњим снимцима екрана, Контролни центар се лако може уочити по икони зупчаника за подешавања у системској палети која се појављује поред Акционог центра на траци задатака. Контролни центар ће омогућити корисницима бржи приступ различитим системским поставкама и лакши је за употребу од Акционог центра.

Вреди напоменути да би снимак екрана могао бити макета, јер су и икона Мицрософт Сторе-а и датум застарели.

Контролни центар је јединствено чвориште за важна подешавања

Контролни центар је ново окно које би донело бројне кључне поставке на једној локацији, а приступило би му се преко иконе зупчаника за подешавања у системској палети. Моћи ћете брзо да приступите бројним кључним подешавањима, као и да промените осветљеност екрана помоћу згодног клизача.

Још 2017. године, Контролни центар се накратко појавио у званичном блогу за Инсајдере, али је Мицрософт уклонио детаље, сугеришући да заправо није намеравао да објави ту функцију у то време.

Стварање новог Контролног центра сугерише да би сам Акциони центар могао бити подељен на два дела.

Непотребно је рећи да Мицрософт експериментише са многим функцијама током развоја, и као и многи други пројекти, Контролни центар може бити отказан у било ком тренутку.

Популар Постс