Следеће велико ажурирање за Виндовс 10: Када треба да очекујете да ћете га добити

  Виндовс 10 Старт мени

Мицрософт каже да је Виндовс 10 производ који је у току, што значи да неће бити „Виндовс 11“ и да ће се оперативни систем стално ажурирати и закрпама и новим функцијама током времена.

У мају 2020. Мицрософт је објавио ажурирање за Виндовс 10 за мај 2020 (верзија 2004), што је најновија верзија Виндовс 10 доступна за потрошаче и предузећа.

Мицрософт је већ почео да ради на следеће две верзије оперативног система Виндовс 10 и новој варијанти под називом „ Виндовс 10Кс ‘. Све је то део онога што Мицрософт назива „Виндовс као услуга“, што у основи значи да неће постојати нови оперативни систем сваке године који би добијао нове функције, безбедносне закрпе или подршку за савремени хардвер.Све што тренутно знамо о будућности Виндовс 10

Следећа два ажурирања за Виндовс 10 носе кодна имена 20Х2 и 21Х1, што одражава недавну одлуку Мицрософта да подели два главна ажурирања функција на два.

Ове године смо већ имали прво велико ажурирање кодног назива „20Х1′, званично познато као ажурирање за мај 2020. У 2020., сада се радујемо ажурирању за Виндовс 10 20Х2, које би било мање издање са исправкама, побољшањима и побољшањима квалитета.

Виндовс 10 20Х2

Дана 16. јуна, Мицрософт је почео са увођењем прве пробне верзије 19042.330 ажурирања функције Виндовс 10 верзије 20Х2 за Бета канал (раније познат као Слов Ринг) програма Виндовс Инсидер.

Као и ажурирање за Виндовс 10 новембар 2019. (19Х2), верзија 20Х2 је мање ажурирање у стилу кумулативног ажурирања са опсежним скупом функција, ограниченим побољшањима и неколико исправки грешака, а не новим функцијама или радикалним променама.

  Виндовс 10 20Х2 пакет

Мицрософт је већ потврдио да ће Виндовс 10 верзија 20Х2 бити објављена за главне потрошаче и предузећа негде касније ове године. Према гласинама, Виндовс 10 20Х2 би могао да дебитује између септембра 2020. и новембра 2020.

Мицрософт је такође потврдио да више неће користити стварне бројеве за именовање верзија Виндовс 10, што значи да ће корисници добити Виндовс 10 верзију 20Х2, а не Виндовс 10 верзију 2009.

Компанија ће и даље користити имена прилагођена потрошачима, као што је ажурирање за октобар 2020. када ажурирање буде пуштено свима.

Званичници су такође рекли да ће 20Х2 бити прва верзија Виндовс-а 10 која ће се испоручити са Едге-ом заснованим на Цхромиум-у.

Виндовс 10 21Х1

После 20Х2, радујемо се великом ажурирању функције 21Х1, за које се каже да ће стићи у пролеће 2021.

Док је ажурирање за мај 2020. било лаке за нове функције за потрошаче, Мицрософт би могао да напредује са Виндовс 10 21Х1.

Мицрософт је недавно направио Верзија 20150 доступна Дев Цханнел-у (раније познат као Фаст Ринг) програма Виндовс Инсидер и компанија је такође појаснила да верзије Дев Цханнел-а нису везане за одређена надолазећа ажурирања функција Виндовс 10.

Функције које ће се појавити у верзијама за преглед Дев Цханнел-а могу или не морају бити укључене у Виндовс 10 верзију 21Х1, али неке од функција тестираних на Дев Цханнел-у ће бити укључене у следеће ажурирање функције „21Х1′.

Очекује се да ће 21Х1 бити објављен између марта 2021. и маја 2021.

После 21Х1, следеће године ће бити још једно мање ажурирање и могло би да носи кодно име '21Х2'.

Мицрософт експериментише са новим функцијама и интерним променама корисничког интерфејса

Речено је да Мицрософт интерно ради на бројним побољшањима и функцијама које се могу или не морају појавити у Виндовс 10 21Х1 (пролећно ажурирање 2020.).

На пример, верзије за преглед Виндовс 10 укључују референце на „Хиде_Систем_Цонтрол_Панел“ и „СистемТоАбоутСеттингсСеарцхРемовал“ у коду.

Чини се да ово сугерише да ће Мицрософт сакрити још једну важну област контролне табле под називом „Систем“, која вам омогућава да видите основне системске информације уређаја као што су статус активације, процесор, меморија и складиште.

  Контролна табла

Исто тако, референце на „Модерн_Диск_Манагемент_Линк“ су такође примећене у верзијама за преглед раније ове године, што сугерише да би Виндовс 10 могао добити нову и модерну апликацију за управљање вашим партицијама диска.

Старт мени

Виндовсов Старт мени је једна од његових најзначајнијих функција и мени Старт се полако развија током година.

Мицрософт је недавно потврдио да раде на томе Редизајн менија Старт који де-наглашава шарене и познате живе плочице за поједностављен изглед, али Ливе Тилес неће бити потпуно уништене и и даље ће радити за апликације као што је Време.

  Нови Старт мени

Можете очекивати нови Старт мени и друга радикална побољшања негде у 2021.

Модерни Филе Екплорер за Виндовс 10Кс

Виндовс 10Кс ће доћи са новим Филе Екплорер-ом и моћи ћете да га незванично инсталирате на свој Виндовс 10 уређај. За разлику од тренутног Екплорера, модерни Филе Екплорер обезбеђује блиску интеграцију ОнеДриве-а као и могућност претраживања локалних датотека.

За оне који нису упућени, Виндовс 10Кс је нови Мицрософтов лагани оперативни систем и заснован је на модуларним „модуларним“ дуготрајним гласинама Виндовс Цоре ОС ‘. Виндовс 10Кс је првобитно требало да дебитује са уређајима као што је Сурфаце Нео, али је Мицрософт рекао да су се планови променили и 10Кс ће прво стићи на традиционалне лаптопове на преклоп .

  Кликните десним тастером миша на Екплорер

Горњи снимак екрана приказује рану радну верзију преуређеног Филе Екплорер-а и идеја је да се направи модеран и мање претрпан поглед на тренутни Филе Екплорер.

Запамтите да је ово рана радна верзија преуређеног Филе Екплорер-а и да ће коначна апликација имати све важне функције.

Популар Постс