Следеће велико ажурирање оперативног система Виндовс 10 за побољшање искуства у решавању проблема са грешкама

 Виндовс подешавања за решавање проблема

Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 требало би да стигне у априлу 2019. и увешће мноштво нових функција, укључујући лагана тема , ново искуство резања , побољшања међуспремника и побољшано искуство решавања проблема.

Мицрософт такође ради на неким преко потребним побољшањима за уграђени Виндовс Троублесхоотер. Виндовс Троублесхоотер је укључен у све верзије оперативног система Виндовс 10 и требало би да вам помогне да се носите са уобичајеним проблемима као што су покварени мрежни или аудио адаптери.

Мицрософт каже да Виндовс Троублесхоотер може аутоматски да реши већину проблема применом различитих специфичних промена потребних да би Виндовс нормално функционисао.Алат за решавање проблема да бисте добили ново подешавање

Виндовс 10 19Х1 уводи нову поставку за препоручено решавање проблема која може аутоматски да реши одређене критичне проблеме на вашем Виндовс уређају. Овом подешавању се може приступити из Старт > Подешавања > Приватност > Дијагностика и повратне информације. Тренутно су доступне три опције – Реши проблеме уместо мене без питања, Реци ми када проблеми буду решени и Питај ме пре решавања проблема.

Мицрософт аутоматски поправља одређене критичне проблеме на вашем уређају како би несметано радио. Такође можемо препоручити решавање проблема за друге проблеме за које мислимо да ће побољшати ваше искуство. Колико желите да вам Мицрософт помогне када пронађемо друге проблеме на вашем уређају које бисмо могли да решимо?, стоји у опису подешавања за решавање проблема.

Ново искуство за решавање проблема требало би да вам пружи предлоге и примени исправке ако их дозволите. На пример, када је изабрана прва опција, Виндовс ће аутоматски решити проблеме применом општих решења као што је враћање подразумеваних поставки одређених услуга и апликација.

Ако се изабере друга или трећа опција, Мицрософт ће приказати различите предлоге за решавање проблема и биће потребна ручна радња. Систем може од вас тражити да искључите поставку како бисте спречили неочекивано рушење апликације или вратили подразумевана подешавања апликације.

Виндовс ће приказати обавештење које ће вам препоручити да решите проблеме пратећи било који од предлога наведених на страници Решавање проблема. Када додирнете обавештење, отвориће се страница са подешавањима на којој можете изабрати да ли ћете покренути препоручени алат за решавање проблема или не.

 Страница за решавање проблема

Ово понашање се може онемогућити у оперативном систему Виндовс 10 19Х1 и можете искључити препоручено решавање проблема само једним додиром.

Препоручено искуство у решавању проблема је корисно и сугерише да је Мицрософт напорно радио на томе да алатке за решавање проблема учини ефикаснијим. Алат за решавање проблема је постао бољи у недавним издањима и сада је спреман да корисницима пружи препоручена решења за решавање проблема.

Мицрософт ради на неколико других промена за Виндовс 10 19Х1 и више детаља у вези са тим би могло да се подели почетком следеће године. Предвиђа се да ће ажурирање за Виндовс 10 19Х1 (пролеће 2019.) бити лансирано за компатибилне уређаје у априлу, а РТМ кандидат би могао бити финализован крајем марта.

Популар Постс