Следеће ажурирање за Виндовс 10 за увођење искуства пријављивања без лозинке

 Пријављивање на Виндовс 10

Предузећа користе двофакторну аутентификацију како би заштитила своје рачуне и мрежу. Недавно је Мицрософт такође најавио да компанија жели да смањи употребу лозинки и понуди сигурнији начин за пријаву на своје услуге.

Компанија је данас објавила у посту на блогу да ће сада подржавати пријаве без лозинки на Виндовс 10. Са овом најавом, сасвим је јасно да Мицрософт у потпуности укида лозинке.

У верзијама за преглед Виндовс 10 19Х1, Мицрософт додаје подршку за подешавање и пријављивање на Виндовс 10 помоћу Мицрософт налога који је повезан са телефонским бројем. Не морате да постављате лозинку да бисте се пријавили на Виндовс 10 (Хоме или Про издање).Да бисте започели, требало би да подесите Мицрософт налог са својим бројем телефона. Након што повежете телефон са Мицрософт налогом, Виндовс 10 ће вам омогућити да користите СМС код за пријављивање. Можете и друге безбедносне функције као што су Виндовс Хелло Фаце, отисак прста или ПИН за пријављивање на Виндовс 10.

Мицрософт налог за телефон без лозинке

Мицрософт каже да можете да преузмете апликације као што је Оффице мобиле на свој мобилни телефон и да се пријавите са својим бројем телефона под Пријавите се или се пријавите бесплатно.

Након што повежете број телефона, од вас се сада тражи да додате свој налог за број телефона без лозинке у Виндовс 10. Да бисте то урадили, идите на Подешавања > Налог > Породица и други корисници и једноставно додирните опцију Додај неког другог на овај рачунар.

Виндовс 10 ће сада користити налог без лозинке да би вам помогао да се пријавите на свој уређај.

Ново искуство без лозинки ће дебитовати са ажурирањем за Виндовс 10 19Х1 у априлу 2019. и компанија ће ускоро поделити више детаља.

Популар Постс