Следеће ажурирање за Виндовс 10 могло би да смањи број блоатвера

 Виндовс 10 блоатваре

Када купите нови уређај, очекујете да ће бити чист са мање апликација. Нажалост, већина нових Виндовс 10 рачунара је зачепљена непотребним унапред инсталираним софтвером од Мицрософта и ОЕМ-а, а чак и чиста инсталација ОС укључује нежељене апликације, као што су 3Д Виевер и Паинт 3Д.

Према Мицрософт-у, 3Д Виевер, Паинт 3Д и други 3Д програми су усмерени ка „креаторима“ или „уметницима“, али не може се порећи да су то за неке људе „надувавање“. Добра вест је да технолошки гигант коначно планира да смањи блоатваре на Виндовс 10 и да су промене већ стигле у верзијама Инсајдера.

Са ажурирањем Сун Валлеи-а, Мицрософт чини непопуларне функције и апликације „опционим“ како би створио чисто Виндовс искуство на чистој инсталацији.Почевши од Виндовс 10 верзије 21Х2, апликације 3Д Виевер и Паинт 3Д се укидају. Ако сте креатор, увек можете да их преузмете из Виндовс продавнице.

Следећи су 3Д објекти, што је празна фасцикла која се налази испод одељка „Пречице“ у Филе Екплорер-у. У предстојећем ажурирању функције, тај нежељени фолдер такође нестаје.

 Фасцикла 3Д објекти

Поред ових 3Д апликација и фасцикли, Мицрософт такође уклања таблу за унос математике, још једну непопуларну функцију која је напредним корисницима омогућавала да користе улазне уређаје за писање математичких формула и уметање их у различите врсте докумената.

Вреди напоменути да је Мицрософт већ направио ове промене у верзијама за преглед. Данас, ако инсталирате ажурирање за преглед Виндовс 10 помоћу ИСО датотеке, више нећете видети ове апликације, функције и фасцикле.

Очекујемо да ће промене бити активне у производним верзијама са верзијом 21Х2 (Сун Валлеи), за коју се очекује да ће бити лансирана у октобру или новембру.

Цортана живи

Најновија Мицрософтова одлука да уклони непотребне функције вођена је потражњом потрошача за чистијим и глаткијим Виндовс искуством без надутог софтвера, али постоје неки изузеци.

За сада, изгледа да компанија неће додати опцију деинсталирања за апликације као што је Цортана (иако можете деинсталирати или онемогућити дигиталног помоћника у мају 2020. ажурирање или новије).

Популар Постс