Следеће ажурирање за Виндовс 10 ће прецизирати опције прилагођавања траке задатака

У следећем ажурирању функције, искуство подешавања оперативног система Виндовс 10 добија неке инкременталне промене, као што је нови алат за управљање складиштем под називом „ Модерни Диск Манагер ' и препоруке за чишћење .

Такође се чини да Мицрософт планира да премести неке опције из контекстног менија траке задатака на наменску страницу у апликацији Подешавања.

Виндовс 10 нуди све врсте начина да прилагодите траку задатака по свом укусу. Проблем са тренутним приступом је што се неким важним опцијама може приступити само из контекстног менија.У најновијим верзијама за преглед, Мицрософт тестира експерименталну заставицу која ће довести опције контекстног менија (мени десним кликом) у апликацију Подешавања. Овај потез би имао много смисла, јер су многе опције траке задатака већ доступне у главној апликацији за подешавања оперативног система Виндовс 10.

 Подешавања траке задатака

У будућности, Мицрософт би могао да гурне кориснике на модерну апликацију Подешавања када корисници желе да прилагоде менаџер траке задатака. За разлику од класичне контролне табле, опције у апликацији за подешавања могу се лакше претраживати из менија Старт.

Међутим, ово ново искуство подешавања може бити проблем када ваша копија оперативног система Виндовс 10 није активирана. То је зато што Мицрософт блокира приступ подешавањима персонализације (укључујући подешавања траке задатака) без важеће лиценце за производ.

Опције попут приказа задатака, дугмета за претрагу итд. биће премештене у главну апликацију Подешавања и нећете моћи да приступите страници Подешавања траке задатака на неактивираном оперативном систему Виндовс 10.

Имајте на уму да Мицрософт интерно експериментише са овом идејом и планови су увек подложни променама пре коначног издања.

Ова промена, ако буде одобрена, могла би да ступи на снагу са следећим великим ажурирањем функција Виндовс 10, које би требало да почне да се примењује у другој половини 2021.

Популар Постс