Следећа велика надоградња на Виндовс 10 ускоро ће стићи на канале за тестирање

 Будуће верзије за преглед Виндовс 10

Мицрософт ће започети исправан рад на следећем ажурирању функције Виндовс 10 – које треба да се појави у другој половини 2021. – у наредним недељама. Тестери ће ускоро почети да добијају верзије за преглед од следећег ажурирања функција оперативног система Виндовс 10 и када се то догоди, приметићете велики скок у броју верзија верзије.

Мицрософт сада интерно тестира Виндовс 10 Буилд 212кк, који ће вероватно бити део ажурирања за Виндовс 10 21Х2. Имајте на уму да Инсајдери тренутно добијају верзије са бројем верзије 202кк, тако да би ово био скок од 1000 бројева градње.

Првобитно се веровало да је Виндовс 10 21Х1 следеће велико ажурирање за Виндовс 10, након мањег ажурирања из октобра 2020. (20Х2), али гласине сугеришу да је дошло до промене у распореду развоја.Постоји могућност да би Мицрософт могао прескочити Виндовс 10 21Х1 и пустити тестере да пређу на Виндовс 10 21Х2. То је зато што Мицрософт жели да објави Виндовс 10Кс у првој половини 2021 и да се направи простор за модуларни оперативни систем, Виндовс 10 ће следеће године добити само једно ажурирање функције .

Такође не знамо када ће тестери добити делове оперативног система Виндовс 10Кс пре његовог коначног лансирања 2021.

У наредних неколико недеља или чак месец дана, Мицрософт ће почети да прави измене на Инсајдерским каналима за тестирање. Активна развојна грана РС_ПРЕРЕЛЕАСЕ ће видети велики скок у броју верзија и корисници на Фаст Цханнел-у ће почети да добијају верзије из будућег ажурирања за Виндовс.

За оне који нису свесни, РС_ПРЕРЕЛЕАСЕ је активна развојна грана где Мицрософт програмери имплементирају своје промене кода у ОС и нове функције се прво појављују у овим верзијама. Инсајдери већ примају верзије из ове гране преко Фаст Цханнел-а (познатог и као Фаст Ринг).

Ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020, које је сада доступно за преузимање, је мања афера у стилу сервисног пакета без већих побољшања осим плочица са темама у менију Старт.

За разлику од ажурирања из октобра 2020., очекујемо да ће следеће ажурирање функција (21Х1/21Х2) донети гомилу нових функција. На пример, Мицрософт експериментише са побољшањима ВинУИ-ја а технолошки гигант такође истражује заобљене углове за мени Старт и траку за претрагу на траци задатака.

Популар Постс