Савети за припрему рачунара за ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020

  Припрема ажурирања за Виндовс 10

Генерално, не морате да уносите никакве промене на рачунар за ажурирања функција оперативног система Виндовс 10, али у неким случајевима је најбоље да се уверите да немате основне проблеме у систему који би могли да спрече будућа ажурирања.

Мицрософт планира да почне са увођењем ажурирања за Виндовс 10 октобар 2020 путем Виндовс Упдате касније овог месеца. Ажурирање функције могло би да буде објављено ове или следеће недеље у зависности од повратних информација од интерних канаринских прстенова Мицрософт-ове развојне гране.

Кључни детаљи:  • Величина ажурирања је мања од 100 МБ ако је ваш уређај већ ажуриран.
  • Ако ажурирате са верзије 1909 или 1903, величина би била око 3,5 ГБ.
  • Ажурирање је тренутно доступно у прстену за преглед издања, али ће свима стићи касније овог месеца.
  • Ажурирање ћете моћи да преузмете преко Виндовс Упдате-а, ВСУС-а за посао, алатке за креирање медија, помоћника за ажурирање и медијских слика.

Пре него што се ажурирање за Виндовс 10 20Х2 појави на вашем рачунару, можете одвојити неколико минута и припремити уређај како би могао несметано да покрене следећу верзију оперативног система Виндовс 10.

У овом чланку ћемо поделити најбоље савете који ће вам помоћи да преузмете контролу над процесом ажурирања за Виндовс 10 и избегнете непријатне грешке у издању функције у октобру.

Одлучите да ли вам треба и сачекајте ажурирање

Оно што је вредно за неке људе можда неће бити вредно за вас. Иста теорија важи и за ажурирање за Виндовс 10. Утврђивање вредности ажурирања функција оперативног система Виндовс 10 зависи од многих фактора, али главни међу њима су нове функције и побољшања квалитета.

Виндовс 10 верзија 20Х2 није велико ажурирање и не долази са узбудљивим побољшањима. Кључна карактеристика ажурирања је подршка за живе плочице које су свесне темама и то није значајна промена.

Касније овог месеца, моћи ћете да преузмете ажурирање помоћу алатке за креирање медија и помоћника за ажурирање, али Мицрософт препоручује да корисници инсталирају ажурирања само када то буде затражено путем апликације Подешавања.

Као што је био случај са претходним ажурирањима, верзија 20Х2 ће бити представљена у фазама кроз Виндовс Упдате и само одабрани уређаји ће је добити у првој недељи.

Мицрософт Сурфаце производи и водећи производи компанија Делл, ХП, Леново и других биће веома високо на овој листи.

  Провери ажурирања

Ако ваш уређај добије обавештење о ажурирању, то значи да је заиста спреман да се носи са њим и да га можете преузети.

Кликом на дугме „Преузми и инсталирај одмах“ аутоматски ће започети прелиминарни припремни кораци, а добићете још једно обавештење које тражи вашу дозволу за поновно покретање система.

Онемогућите чистаче регистра

Заиста вам не треба чистач регистра за Виндовс 10, али ако га и даље користите из неких разлога, размислите о томе да га онемогућите пре инсталирања ажурирања функција

Циљ ових услужних програма је да учине Виндовс регистратор чистим, али такви алати могу довести ваш систем у опасност од системских проблема.

Одложите ажурирање

Ако нисте спремни за ажурирање за октобар 2020., увек можете да одложите надоградњу тако што ћете отићи на страницу Виндовс Упдате > Паузирај ажурирања. Такође можете покушати Нова вредност регистра оперативног система Виндовс 10 за блокирање ажурирања за неколико месеци.

  Паузирајте ажурирања

Имајте на уму да више не можете да промените опцију сервисирања свог рачунара на полугодишњи канал користећи Виндовс Упдате.

Мицрософт сада захтева да користите уређивач смерница групе ако желите да пређете на полугодишњи канал и паузирате ажурирања док Мицрософт не прогласи да је спреман за предузећа.

Користите најновије кумулативно ажурирање

За глатку и стабилну надоградњу, требало би да инсталирате кумулативна ажурирања објављена у августу или касније.

Мицрософт је већ потврдио да би корисници требало да приме најновије месечне исправке квалитета на Виндовс 10 верзију 2004 да би добили ажурирање за октобар 2020. путем пакета за омогућавање.

Ова најновија кумулативна ажурирања укључују технологију омогућавања која је потребна да би процес био бржи за кориснике. То ће такође значити мање главобоље за администраторе, који могу да наставе да раде са посебним апликацијама без икаквих промена.

Да бисте проверили верзију система, отворите Подешавања > Систем > О и уверите се да користите Буилд 19041.450 или новију.

Ажурирајте своје драјвере и забележите верзије

Као и обично, требало би да се уверите да су важни драјвери ажурирани на вашем уређају.

Не морате да инсталирате драјвере објављене у октобру или септембру, али треба да размислите о коришћењу драјвера који су издати после априла.

  Интелова ажурирања

Тренутни управљачки програми ће такође радити без проблема ако већ користите Виндовс 10 ажурирање за мај 2020.

Такође је добра пракса да забележите верзију драјвера која је тренутно инсталирана на вашем рачунару, тако да можете поново да инсталирате исти драјвер ако се после ажурирања оперативног система Виндовс врати на стару или подразумевану верзију.

Релевантни уређај и његову верзију драјвера можете пронаћи у Управљачу уређаја.

У Менаџеру уређаја отворите мени Својства било ког уређаја и пређите на картицу Управљачки програм, а затим забележите верзију управљачког програма. Ово ће помоћи када будете морали да поново инсталирате претходни управљачки програм уређаја након ажурирања.

Вреди напоменути да Мицрософт тренутно планира да поправи грешку за смањење верзије драјвера следеће године. Исправка је већ доступна на Дев Цханнел-у и дизајнирана је да спречи проблеме са инсталацијом приликом примене графичких драјвера из Виндовс Упдате-а.

Искуство инсталације

Испробали смо ажурирање за октобар 2020. на више уређаја и процес инсталације је прилично гладак.

Ажурирање би требало да се преузме за мање од 5 минута све док имате стабилан интернет процес. Приметно је да инсталација такође траје мање од 5 минута на ССД хардверу, али може бити дуже на хардверу ХДД са старијим процесорима, као што је Интелов Цоре и5 7. генерације.

Популар Постс