Сатиа Надела: Мицрософт наставља са улагањем у мобилну технологију

 Сатја Надела у Виндовс 10 бг

Слика љубазношћу: ПЦВорлд.цом

Сви знамо да је Мицрософт званично напустио сопствену мобилну платформу. Виндовс 10 Мобиле је жив закопан и Виндовс телефони немају будућност. Мицрософт је званично најавио да у овом тренутку нису планиране нове функције за Виндовс телефоне. Виндовс 10 Мобиле ће добити само безбедносне закрпе до средине 2019.

Али то не значи да ће Мицрософт престати да улаже у мобилну технологију. У конференцијском позиву са аналитичарима, извршни директор Сатиа Надела је имао занимљив разговор о Мицрософтовом улагању у мобилну технологију.Надела објашњава да Мицрософт још није завршио са укључивањем у мобилну технологију. Они стално раде на различитим пројектима како би остали ангажовани у мобилном пословању, било да се ради о услугама које се односе на мала предузећа или услугама заснованим на облаку. Он објашњава:

Наши резултати говоре о снази наше платформе и услуга за искуства прве и треће стране. И наставићемо да улажемо у нашу платформу, побољшавајући наше услуге у облаку са АИ могућностима за програмере да брзо праве и монетизују игре на рачунарима, конзолама и мобилним уређајима.

Очигледно, ово не указује на то да Мицрософт ради на потпуно новом уређају, али то може бити доказ да компанија није у потпуности завршила са мобилним инвестицијама и технологијом. Као што сви знамо, Мицрософт има потпуно другачију дефиницију мобилних уређаја. Овде мобилни не значи само телефон. Док паметни телефони спадају у ову категорију, али категорија мобилних уређаја такође укључује лаптоп, АРМ уређаје, таблете, носиве уређаје, паметне сатове, звучнике и још много тога.

Мицрософт ради на пројекту под називом Виндовс Цоре ОС који има за циљ да учини Виндовс модуларним. Међутим, за сада нема доступних званичних речи компаније. Али очекујемо да бисмо то могли да видимо на догађају Буилд 2018. Изградња 2018. заказана је за 7-9. мај.

Шта мислите о Мицрософтовом ангажману у мобилној технологији? Обавестите нас у коментару испод.

Популар Постс