Сандбок оперативног система Виндовс 10 ће вам омогућити да покренете непознате апликације на привременој радној површини

 Светла тема за Виндовс 10

Мицрософт ради на још једној занимљивој функцији за Виндовс 10 и компанија је зове „Сандбок“. Виндовс Сандбок би требало да дебитује следеће године са Виндовс 10 19Х1 (пролећно ажурирање 2019.) у априлу, а први преглед нове функције могао би да буде објављен за Инсајдере касније ове недеље.

Виндовс Сандбок је првенствено намењен предузећима и напредним корисницима са лиценцом за Виндовс 10 Ентерприсе или Виндовс 10 Про. Нова функција Виндовс 10 ће омогућити предузећима и корисницима да покрећу непознате или сумњиве апликације у изолацији без икаквих промена на рачунару.

То је корисна функција када нисте сигурни да ли је апликација коју сте преузели са интернета легитимна или сумњива.Виндовс Сандбок ствара привремено окружење радне површине где можете да покрећете сумњиве апликације без бриге о стварној радној површини.

 Виндовс Сандбок

Слика љубазношћу: Мицрософт

Мицрософт каже да ће Виндовс Сандбок омогућити корисницима да покрећу непоуздани софтвер без страха од трајног утицаја на ваш рачунар. Више не морате да се плашите преузетих програма јер их можете тестирати у привременом радном окружењу и то неће утицати на ваш хост (стварну радну површину).

Сваки пут када корисник покрене Виндовс Сандбок, креираће се потпуно нова инсталација Виндовс-а и аутоматски ће уклонити софтвер када га корисник затвори.

Виндовс Сандбок је лагана виртуелна машина

Виндовс Сандбок функционише као виртуелна машина, али је сврха другачија и Сандбок се може лако креирати.

Виндовс Сандбок је лагана виртуелна машина и ова функција је интегрисана у Виндовс 10. Сандбок-у је такође потребна слика оперативног система за покретање, али може да копира тренутну инсталацију Виндовс 10 на ваш рачунар и нема потребе за преузимањем нове ВХД слике .

Од корисника се такође тражи да омогуће виртуелизацију и АМД64 у БИОС-у да би покренули Сандбок функцију.

Мицрософт каже да ће Сандбок функција бити покренута са ажурирањем за Виндовс 10 19Х1 следеће године, али се може омогућити у Виндовс 10 Буилд 18305 који ће бити објављен за инсајдере ове недеље.

Ажурирање за Виндовс 10 19Х1 ће такође увести неколико других корисних функција, укључујући могућност подешавања подразумевана картица у Таск Манагер-у , цела ново искуство светле теме , Нова Функције Акционог центра и још.

Популар Постс