Сада можете одмах да добијете ажурирања функција Виндовс 10 са новим поставкама

Ажурирања Виндовс 10 функција се прослеђују корисницима у фазама – при чему Мицрософт прво нуди ажурирање корисницима Сурфаце-а и компатибилном хардверу.

Након што је Виндовс 10 верзија 1809 ноћна мора о грешкама за брисање датотека, Мицрософт је разумљиво опрезан и можда је као резултат тога, Мицрософт увео задржавање компатибилности како би одложио ажурирања.

Ако ваш рачунар није спреман за ажурирање функције и постоји ограничење компатибилности примењено на ваш рачунар, не можете да извршите надоградњу помоћу апликације Подешавања. У ствари, вероватно је да једноставно нећете чути ништа о блоковима надоградње од Мицрософта јер су неки недокументовани или непризнати.Након скоро две године, Мицрософт је коначно схватио да неки корисници можда желе да инсталирају ажурирања функција у сваком случају и његов тренутни приступ би могао да доведе до тога да се неки људи чешу по глави због неинформативних обавештења о блоку надоградње.

 Блок за надоградњу на Виндовс 10

Порука о чекању за компатибилност са Виндовс 10

Дакле, сада, након пријаве Ажурирања закрпе у уторак за октобар 2020 (не треба се мешати са верзијом 20Х2), коначно можете заобићи Мицрософтове мистериозне блокове надоградње чак и када ваш уређај није сасвим спреман за ажурирање функције.

У новом ослонцу документ , који тренутно није индексиран на претраживачима, Мицрософт је приметио да је увео нову политику групе која вам у основи даје већу контролу над Виндовс Упдате-ом.

Ова нова смерница групе се зове Онемогући заштитне мере за ажурирања функција. Са новом политиком, можете заобићи ове блокове надоградње и одмах инсталирати ажурирања функција користећи Виндовс Упдате без чекања на одобрење од Мицрософта.

Можете да конфигуришете нове смернице групе пратећи ове кораке:

 1. Отворите уређивач смерница групе у оперативном систему Виндовс 10 Про или Ентерприсе.
 2. Идите на Конфигурација > Административни шаблони > Виндовс компоненте.
 3. Отворите „Виндовс Упдате“, а затим кликните на „Виндовс Упдате фор Бусинесс“
 4. Омогућите нову политику под називом Онемогући заштитне мере за ажурирања функција.
   Онемогућите заштитне мере за Виндовс Упдате
 5. Кликните на „ОК“.
 6. Затворите уређивач смерница групе.

Ако немате приступ уређивачу смерница групе, можете да пратите ове кораке:

 1. Отворите уређивач регистра.
 2. Отворите ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСОФТВАРЕПолициесМицрософтВиндовс
 3. Отворите „ВиндовсУпдате“. Ако га већ немате, креирате нови кључ и назовете га „ВиндовсУпдате“.
   Уредник регистра
 4. Направите нову 32-битну вредност ДВОРД и назовите је „ДисаблеВУфБСафегуардс“.
 5. Промените вредност кључа у „1“.
 6. Затворите уређивач регистра.

Након што следи горе наведене кораке, Мицрософт каже да ће заштитне мере бити заобиђене и да корисници могу да инсталирају ажурирања функција.

Занимљиво је да се ова политика ресетује након ажурирања. Ако желите да га поново користите за будућа издања, мораћете да га поново омогућите пратећи кораке истакнуте изнад.

Популар Постс