Сада можете да инсталирате пуни Виндовс 10 АРМ на свој Распберри Пи 3

 Распберри Пи 3

Распберри Пи је привукао пажњу штребера јер има за циљ да донесе одговарајуће рачунарско искуство за само 35 долара. Распберри Пи је рачунар величине кредитне картице и цена варира од 5 до 35 долара.

Распберри Пи функционише као прави десктоп рачунар, али покреће Виндовс 10 ИоТ Цоре, верзију Виндовс-а оптимизовану за мање уређаје. Виндовс 10 ИоТ је одличан избор за програмере, али за свакодневне потрошаче, очигледно није најбољи избор.

Мицрософт жели да Виндовс 10 ради на свим врстама рачунарских уређаја и компанија у последње време покушава да учини Виндовс модуларнијим. Мицрософт-ова Виндовс 10 на АРМ иницијатива донела је десктоп оперативни систем компаније на уређаје са Снапдрагон чипсетима.Изгледа да сада коначно можете да инсталирате пуну верзију оперативног система Виндовс 10 намењену АРМ уређајима на Распберри Пи 3.

Након лансирања Виндовс 10 на АРМ-у за Лумиа 950 и 950 КСЛ телефоне , иста група програмера трећих страна је такође креирала ВоА инсталатер који доноси Мицрософтов Виндовс 10 на АРМ искуство у Распберри Пи 3.

Као што сугерише назив, алатка је инсталатер и омогућава вам да покренете пуну верзију Виндовс 10 АРМ на вашем Распберри Пи 3.

На Гитхуб страница , програмер Јосе Мануел Нието каже да је алатка дизајнирана са једноставношћу на уму и да не морате да бринете о драјверима, УЕФИ-ју и другим напредним опцијама јер инсталатер ради скоро све уместо вас.

ВоА Инсталлер је само алатка која вам помаже у примени. ВоА Инсталлер-у је потребан скуп бинарних датотека, познат и као Цоре Пацкаге, да би обавио свој посао. Ови бинарни фајлови нису моји и у пакету су и нуде се само ради погодности како би вам олакшали живот, пошто је овај алат фокусиран на једноставност, објашњава Жозе Мануел Нијето на Гитхуб страници.

 ВоА инсталлер

Како инсталирати Виндовс 10 на АРМ на Распберри Пи 3

Можете користити овај инсталациони програм треће стране ако имате Распберри Пи 3 модел Б (или Б+) и МицроСД картицу са оценом А1. Да бисте инсталирали Виндовс 10 АРМ на Распберри Пи 3, ево шта треба да урадите:

  1. Преузмите Виндовс 10 АРМ слику, ВоА инсталатер и Цоре Пацкагес са овде .
  2. Покрените ВоА Инсталлер и идите на одељак Напредно.
  3. Кликните на опцију „Увези основни пакет“ и директно изаберите пакет.
  4. Након увоза, биће вам дозвољено да користите опцију постављања Виндовс-а.

Рад неколико ентузијаста омогућава скоро свакоме да инсталира Виндовс 10 на АРМ на Распберри Пи 3 уређаје и прошири продуктивност уређаја на паметнији начин.

Одрицање од одговорности: Не тврдимо у овом чланку и нећемо се сматрати одговорним ни за шта. Чланак је заснован на Гитхуб страници и интернет извештајима.

Популар Постс