Ресетујте заборављену лозинку за Виндовс 10/8 помоћу УЕФИ УСБ-а за покретање

Слика кредита: ПЦАдвисор.цом

Изгубили сте или заборавили лозинку за Виндовс налог на систему који користи УЕФИ? Данас сви унапред инсталирани Виндовс 10/8 системи долазе са новим УЕФИ фирмвером уместо БИОС-а. Ако покушате да користите традиционалне алате (на пример, Хирен'с БоотЦД) да бисте ресетовали своју лозинку за Виндовс, добићете поруку Нема детектован уређај за покретање при покретању.

ПЦУнлоцкер Ентерприсе, један од најпопуларнијих Виндовс алата за опоравак лозинке, ажуриран је да би додао подршку за УЕФИ безбедно покретање. У овом посту, желели бисмо да прођемо кроз како да направимо УЕФИ УСБ за покретање са ПЦУнлоцкер Ентерприсе, а затим да га употребимо за ресетовање заборављене лозинке за пријаву на Виндовс 10/8.Корак 1. Направите УЕФИ УСБ диск за покретање

ПЦУнлоцкер Ентерприсе је доступан у .зип датотеци. Након преузимања софтвера, мораћете да издвојите ИСО датотеку (пцунлоцкер.исо) из ње. Да бисте направили УЕФИ УСБ диск за покретање, морате да преузмете и инсталирате бесплатни ИСО2Дисц или Руфус.

Укључите УСБ флеш диск у рачунар и отворите ИСО2Дисц услужни програм. Кликните на дугме Прегледај да бисте изабрали ИСО датотеку (пцунлоцкер.исо) коју сте издвојили. Изаберите опцију Нарежи на УСБ флеш диск и изаберите свој УСБ диск испод листе уређаја.

Уверите се да сте изабрали стил ГПТ партиције, јер УЕФИ покретање захтева да партиције буду ГПТ, а не МБР. Затим кликните на дугме Старт Бурн да започнете креирање УЕФИ УСБ диска за покретање.

Корак 2. Покрените рачунар са УСБ-а

Након што припремите УСБ драјв за покретање УЕФИ, потребно је да подесите закључани рачунар да се покреће са УСБ-а. Када укључите машину, брзо и више пута притисните одређени тастер (као што је Ф12, Ф2, ДЕЛ, ЕСЦ) да бисте приступили менију Опције покретања. На пример, на мом Делл Инспирон лаптопу, могао бих да отворим екран са опцијама покретања притиском на Ф12 при покретању.

Користите тастере са стрелицама нагоре/надоле да изаберете УСБ диск са којег желите да покренете систем и притисните Ентер.

Напомена: Ако ваш ЦД или УСБ диск није компатибилан са УЕФИ, неће бити препознат као медиј за покретање и на екрану ћете видети само Виндовс Боот Манагер.

Корак 3. Ресетујте заборављену лозинку за Виндовс 10 / 8

Након покретања са УСБ-а, рачунару је потребно један или два минута да учита окружење за опоравак. Када се програм ПЦУнлоцкер покрене, можете видети све локалне налоге пронађене у вашем Виндовс систему који је био закључан.

На свом рачунару користим Мицрософт налог за пријаву на Виндовс 10, али сам сада заборавио лозинку. ПЦУнлоцкер може да открије локални налог везан за мој Мицрософт налог тако што ће приказати моју адресу е-поште у колони Опис.

Зато бирам налог „Давид“ и кликнем на дугме Ресет Пассворд. Појављује се нови прозор у којем се наводи да ће мој Мицрософт налог пребацити на локални налог и да морам да поставим нову лозинку. Након што сам унео нову лозинку и кликнуо на ОК, добио сам поруку која каже Успешно сте ресетовали лозинку за Виндовс.

Поново покрените рачунар и искључите УСБ диск. Сада ћете се нормално покренути у Виндовс-у и можете се пријавити у Виндовс 10/8 са новом лозинком!

Закључак

Дакле, овако можете лако ресетовати лозинку за Виндовс 10 / 8 на рачунарима који користе УЕФИ. Може постојати сваки дан када бисте могли да изгубите лозинку за Виндовс на рачунару, лаптопу или таблету. Вероватно зато што је вашу лозинку тешко запамтити или вам је несташни цимер променио лозинку. Зато је препоручљиво да задржите ПЦУнлоцкер УСБ диск за покретање у случају нужде.

Популар Постс