Решен је проблем Виндовс Упдате и Сторе, услуге се враћају на мрежу

 Виндовс 10 октобар 2018 ажурирање радне површине

Раније ове недеље смо то известили Услуга Виндовс Упдате је покварена због прекида ДНС-а а корисници нису могли да провере ажурирања на својим рачунарима. Прекид покварених Виндовс услуга пријавили су корисници широм света.

Није било појма шта је узроковало проблем јер су неки корисници пријавили да је прелазак на Гоогле-ов ДНС или Цлоудфларе-ову услугу решио проблем. На Реддиту је више корисника тврдило да је прелазак на алтернативни ДНС сервер решио проблем, што сугерише да проблем има неке везе са ДНС конфигурацијом одређеног ИСП-а.

Корисници су такође пријавили да је прекид утицао на Мицрософт Сторе и друге унапред инсталиране апликације јер нису могли да инсталирају или ажурирају ниједну апликацију из продавнице. Овај извештај је први пут примећен на Мицрософт-овом форуму заједнице где су корисници изјавили да корисници не могу да добију Виндовс Упдате или продавницу да функционишу у Великој Британији и САД са интернет везом одређених ИСП-а.Један од Мицрософтов инжењер на Реддиту је признао проблем и открио да је компанија упозната са извештајима. Међутим, није објављена ЕТА када компанија планира да реши проблем.

 Виндовс Упдатес

Према најновијим извештајима, Мицрософт је избацио решење за проблем јер неки корисници сада извештавају да је Виндовс услуга поново покренута.

Корисници који су претходно прешли на Гоогле-ов ДНС сервер могу да се врате на своја оригинална ДНС подешавања и виде да ли су у могућности да пронађу нова ажурирања за Виндовс

Није било потврде или било каквих детаља које је поделио Мицрософт о томе шта је изазвало проблем Виндовс Упдате и да ли је компанија заиста избацила решење за пријављени проблем. Али у а изјава дата публикацији , Мицрософт је потврдио да су проблеми решени.

У случају да је услуга Виндовс Упдате и даље покварена за вас, увек можете покушати да заобиђете свој ДНС сервер и видите да ли има позитиван ефекат. Да ли Виндовс Упдате и Мицрософт Сторе раде за вас? Обавестите нас у коментарима испод.

Популар Постс