Реконструисани прегледач Едге оперативног система Виндовс 10 могао би да подржава Цхроме екстензије

 Едге претраживач

Мицрософт је изненадио све објавом да раде на Едге претраживачу заснованом на Цхромиум-у. Мицрософт је детаљно представио своје планове за нови Едге претраживач заснован на Цхромиум-у и будућност.

Реконструисани прегледач Мицрософт Едге могао би да подржава сва проширења за Гоогле Цхроме пошто је заснован на Цхромиум изворним кодовима. Мајкл Алден из Мајкрософта каже да компанија жели да подржи постојеће проширење за Цхроме, али још није познато како ће екстензије бити испоручене.

Наша намера је да подржимо постојећа проширења за Цхроме, објаснио је Кајл Алден, менаџер пројекта Едге.Тренутна верзија Мицрософт Едге претраживача има сва основна проширења доступна преко Мицрософт Сторе-а, али корисницима још увек није обезбеђен широк спектар проширења.

Прошле године Мицрософт је открио да Едге претраживач нема приступ широком спектру екстензија јер жели да осигура да су само квалитетна проширења доступна за његов претраживач.

Цхроме продавница несумњиво има много проширења, али је далеко од савршене. Мицрософт Едге можда подржава Цхроме екстензије, али још није јасно како ће проширења бити понуђена Мицрософт Едге-у.

ПВА и Едге

Мицрософт ће наставити да нуди ПВА-ове у Мицрософт Сторе-у, а претраживач би такође могао директно да инсталира ПВА-ове ако веб локација нуди подршку.

Очекујемо да ћемо обезбедити подршку за ПВА који ће се инсталирати директно из прегледача (слично као са Цхроме-ом) поред тренутног приступа Сторе-а. Још увек нисмо спремни да улазимо у све детаље, али ПВА се понашају као изворне апликације и даље је важан принцип за нас, тако да ћемо истражити праве системске интеграције да бисмо то исправили, рекао је он.

Мицрософт тренутно не планира да покрене УВП-ове засноване на ЕдгеХТМЛ-у на другом механизму, али ће у будућности компанија понудити нови ВебВиев који покреће нови механизам за рендеровање који апликације могу да користе.

Не планирамо да се завлачимо испод оних са другачијим мотором. Очекујемо да ћемо понудити нови ВебВиев који апликације могу да изаберу да користе на основу новог мотора за рендеровање, рекао је он.

Популар Постс