Прво овогодишње ажурирање функције Виндовс 10 сада је корак ближе објављивању

 Прво ажурирање за Виндовс 10 у овој години

Последњих неколико месеци, Мицрософт је интерно радио на ажурирању за Виндовс 10 пролеће 2021. са исправкама грешака и побољшањима. Почевши од фебруара, ажурирање се развија отвореније, укључујући прихватање повратних информација од Виндовс Инсајдера.

За разлику од ажурирања из октобра 2020., Виндовс 10 верзија 21Х1 је био нешто попут сканкворкс пројекта, а Мицрософт је остао тих о својој правој сврси. Прошлог месеца, Мицрософт је објавио прву верзију за преглед верзије 21Х1, али је само неким корисницима било дозвољено да је преузму.

То се данас мења, пошто је компанија сада одобрила „широку примену“ Виндовс 10 верзије 21Х1. Ово ће омогућити Мицрософт-у да тестира процес инсталације и увођења ажурирања пре него што га пусти онима који нису инсајдери.Чини се да Мицрософт такође користи вештачку интелигенцију и машинско учење да би разумео корисничко искуство. Како је компанија сада започела широку примену у Инсајдеру, прикупиће се више података и извршиће се прецизније тестирање.

Тестирање ажурирања верзије 21Х1

На основу података, Мицрософт ће циљати исте конфигурације у првој фази јавног увођења, која би могла да почне у мају или јуну.

 Ажурирање верзије 19043

Све у свему, овај потез је веома јак знак јавног издања верзије 21Х1, што га ставља корак ближе коначном лансирању. За сада, међутим, Мицрософт наглашава да пролећно ажурирање још није спремно за почетак, тако да не покушавајте да покренете ажурирање као свој примарни ОС.

Шта да очекујете

Мицрософт је већ потврдио да је верзија 21Х1 закључана, што значи да Мицрософт ради само на стабилизацији издања и рјешавању свих грешака које се могу појавити на производним машинама.

Према евиденцији промена, ажурирање ће увести побољшања за Виндовс Хелло и едитор групних смерница.

Веће промене су тренутно планиране за јесен ове године и Мицрософт је већ потврдио да ради на томе следећа генерација Виндовс-а са новим карактеристикама.

Популар Постс