Проширена подршка за Виндовс 7 престаје за тачно годину дана од данас

 виндовс 7

Још у јануару 2015., Мицрософт је прекинуо главну подршку за Виндовс 7 и компанија је престала да додаје нове функције старом оперативном систему. Мицрософт је преместио Виндовс 7 са главне подршке на проширену подршку и компанија наставља да крпи безбедносне проблеме.

Иако је главна подршка за Виндовс 7 престала, оперативни систем и даље прима месечне безбедносне закрпе од Мицрософта. То ће се завршити 14. јануара 2020. године, када Мицрософт угаси Виндовс 7 и настави свој рад на Виндовс 10.

Након што компанија прекине проширену подршку за Виндовс 7, ваш рачунар се неће покварити или престати да ради, али више неће примати месечна ажурирања и подршку ако имате проблема са Виндовс 7 машином. Виндовс 7 крај живота

Према документ подршке , Виндовс 7 ће престати са подршком 14. јануара 2020. То је тачно годину дана од данас.

Престанак подршке за Виндовс 7 могао би драстично повећати тржишни удео оперативног система Виндовс 10 јер ће све више људи мигрирати на најновију верзију Виндовс-а да би примили безбедносне закрпе.

Иако нема сумње да ће нестанак оперативног система Виндовс 7 побољшати број надоградње на Виндовс 10, такође је вероватно да ће крај подршке за Виндовс 7 повећати испоруку рачунара.

Виндовс 10 је лансиран 2015. године, али нису сви прешли на нову верзију Мицрософтовог оперативног система за десктоп рачунаре.

Данас, 3 и по године касније, Виндовс 10 је на сасвим другом месту. Постоје разна побољшања приватности која би сада требало да убеде кориснике Виндовс 7 да пређу. Стално сазрева и Виндовс 10 је на више од 700 милиона активних уређаја.

Недавно су компаније за веб анализу СтатЦоунтер и НетМаркетСхаре прогласиле Виндовс 10 за најпопуларнији оперативни систем. Виндовс 7 губи тло под ногама прилично спорим темпом, али је вероватно да ће база корисника бити погођена до тренутка када се достигне прекретница у јануару 2020.

Плаћене проширене безбедносне исправке за Виндовс 7

У септембру 2018., Мицрософт је објавио да нуди плаћене безбедносне исправке за Виндовс 7 до јануара 2023. Компанија планира да продаје проширена безбедносна ажурирања за Виндовс 7 (ЕСУ) на бази уређаја и цена би требало да расте сваке године.

Ако поседујете Виндовс 7 Профессионал или Виндовс 7 Ентерприсе машину са уговорима о количинском лиценцирању, требало би да будете у могућности да купите ЕСУ од Мицрософта.

Популар Постс