Пропуштање Виндовс 10Кс наговештава надолазећу подршку за Вин32 десктоп апликације

 Виндовс 10Кс десктоп апликације

Када је Виндовс 10Кс први пут најављен 2019. године, Мицрософт је обећао да ће ОС моћи да покреће стандардне Вин32 апликације, за разлику од Виндовс РТ и Виндовс 10 у С режиму. Међутим, нашироко је објављено да прва верзија оперативног система Виндовс 10Кс неће подржавати десктоп апликације и да ће корисници бити заглављени користећи УВП и ПВА апликације.

А нова верзија Виндовс 10Кс која је процурила , модуларна и лагана верзија Виндовс 10, сугерише да би оперативни систем и даље могао да стигне са развојним алатима за Вин32 апликације.

У оперативном систему Виндовс 10Кс, постоји нова поставка програмера која ће вам омогућити да учитавате непотписане апликације, укључујући апликације за десктоп.Као што можете видети на снимку екрана испод, Мицрософт је направио наменску страницу са подешавањима за технологију контејнера и укључен је прекидач само за програмере за тестирање Вин32 апликација, што изгледа да не функционише, барем у верзији која је процурила.

 Подешавања програмера за Виндовс 10Кс

Омогућавање овог подешавања ће омогућити покретање недодељених апликација. Дозвољавање свим апликацијама да раде на вашем уређају може бити штетно за ваш уређај или податке, приметио је Мицрософт.

 Виндовс 10Кс Вин32 апликације

Међутим, пребацивање подешавања не значи да ће корисници моћи да инсталирају и покрећу обичне десктоп (.еке) апликације на Виндовс 10Кс када се испоручи са новим асортиманом уређаја у пролеће 2021.

Ово само сугерише да Мицрософт и даље планира да дода подршку за Вин32 апликације у будућности и да ће програмери ускоро моћи да тестирају своје апликације. У почетку ће корисници моћи да покрећу УВП апликације само из Мицрософт Сторе-а и Прогрессиве Веб Аппс.

УВП и ПВА апликације могу бити довољне за неке кориснике, али овим апликацијама често недостају функције које имају Вин32 верзије. Исто тако, још увек постоји велики број апликација – као што су Нотепад и МС Паинт – које немају УВП или ПВА верзије.

У сваком случају, јасно је да Мицрософт није одустао од подршке за десктоп апликације.

Популар Постс