Програмер проналази начин да дода Фирефок и Цхроме функцији временске линије Виндовс 10

 Фирефок у Виндовс 10 временској линији

Мицрософт је раније ове године лансирао Виндовс 10 Април 2018 Упдате и долази са новом функцијом под називом Временска линија која омогућава корисницима да креирају снимке својих активности и врате их у наредних 30 дана. Временска линија чува снимке скоро свега укључујући веб историју, иако је за сада подржан само Мицрософт Едге.

Програмер Доминиц Маас је представио прву имплементацију ове функције за Гоогле Цхроме и Мозилла Фирефок. Подршка за претраживаче треће стране је коначно развијена и ради као шарм.

Недавно сам се вратио на Гоогле Цхроме (са Мицрософт Едге-а) на свом Сурфаце-у (због недостатка подршке за 1Пассворд Кс), тражио сам унаоколо проширење које би извршило сличну синхронизацију активности корисника као што је Мицрософт Едге. Пронашао сам једну, али то је била плаћена апликација за Виндовс Сторе и бесплатно проширење за Цхроме (оба је потребна). Схватио сам да не би требало да буде превише тешко за имплементацију, па сам направио ово спремиште, објашњава програмер.Није велики хак или нешто што би проширење омогућило само да се све картице Гоогле Цхроме-а и Мозилла Фирефок-а прикажу на временској линији Виндовс 10, а чини се да све ради прилично беспрекорно.

Пронашао сам проширење за Цхроме које омогућава подршку за Виндовс временску линију, али то је била чудна хибридна апликација за плаћену продавницу + бесплатно проширење за Цхроме. Одлучио сам да направим свој, тренутно делује као Мицрософт Едге, рекао је на Твитеру.

Ажурираћемо овај чланак када везе за преузимање екстензије буду доступне.

Популар Постс