Програмер двоструко покреће Виндовс 10 АРМ и Виндовс 10 Мобиле на Лумиа-и

 Виндовс телефони са двоструким покретањем

Покретање пуног оперативног система Виндовс 10 на телефону је дуго био сан многих Мицрософт ентузијаста, и док софтверски гигант не ради на таквом пројекту, програмери су нам показали преглед целог ОС који ради на Лумиа Виндовс Пхоне телефону .

Пројекат показује да је могуће покренути Виндовс 10 АРМ са старијим чипом (у овом случају Лумиа 950 КСЛ покреће Куалцомм Снапдрагон 810, упарен 3ГБ РАМ-а).

Недавни хакови које је открио програмер Бен омогућили су колегама ентузијастима да инсталирају пуну верзију Виндовс 10 АРМ на Лумиа уређаје и, наравно, неки од њих су одлучили да овај пројекат подигну на следећи ниво двоструким покретањем два ОС на Лумиа телефонима.Јосе Мануел Нието Санцхез је недавно поставио видео на ИоуТубе који демонстрира Лумиа 950 КСЛ који користи и Виндовс 10 АРМ и Виндовс 10 Мобиле. Програмер је некако успео да двоструко покрене Виндовс 10 АРМ и Виндовс 10 Мобиле на Мицрософт Лумиа 950 КСЛ.

Ово није први пут да видимо да Виндовс 10 ради на Виндовс Пхоне телефону, али оно што је прво је хакирање које је омогућило Лумиа 950 КСЛ да истовремено покреће Виндовс 10 АРМ и Виндовс 10 Мобиле.

Али немојте се још надати.

Пројекат је живи доказ да је могуће покренути ОС на уређајима ниже класе. И док је метода хаковања телефона доступна, али осим ако нисте програмер који је упознат са стварима, предлажемо да у потпуности напустите овај пројекат.

Иако је заиста могуће хаковати Виндовс Пхоне и два ОС-а са двоструким покретањем, али подвиг је у овом тренутку углавном техничка демонстрација. Постоји више некомпатибилности, проблема и сигурно је немогуће живети са таквим уређајем.

Мицрософт није оптимизовао Виндовс 10 АРМ за уређаје са малим екраном, а пројекти попут овог су узбудљиви, али то још увек није изводљиво. Такође звучи запањујуће компликовано, а да не кажем ризично.

Интерфејс је потпуног оперативног система Виндовс 10, а иконе су такође веома мале јер нема кода за Виндовс 10 за покретање телефона. Премало је за свакодневну употребу. Могло је бити корисно само ако је 950КСЛ подржавао оловку или оловку.

Популар Постс