Програмер доноси к64 десктоп апликације у Мицрософт Лумиа 950 КСЛ

Виндовс 10 Мобиле платформа је укинута, али постојећи Виндовс телефони су и даље довољно моћни да тестирају нови Виндовс 10 на АРМ функцијама, укључујући емулацију к64 апликација.

Још 2019. године, извештаји су то сугерисали к64 емулација долази у Виндовс на АРМ-у , али је мало померено. У новембру, Мицрософт је потврдио да ће подршка за 64к емулацију коначно бити укључена у следећу верзију Виндовс 10, за коју се очекује да ће бити лансирана на пролеће 2021.

Виндовс 10 на АРМ-у је први пут најављен 2016. године без могућности покретања к86 апликација у емулацији. Није било тренутног плана за подршку к64 апликацијама, али како је све више корисника желело да Мицрософт реши „празнину у апликацијама“ у Виндовс продавници, емулација к64 апликација је коначно стигла са Виндовс 10 Инсидер Превиев Буилд 21277.Након објављивања овог ажурирања за преглед, независни програмери су сада управљао да бисте покренули к64 десктоп апликације на старом Лумиа уређају путем емулације у Виндовс 10 за АРМ.

За оне који нису свесни, постоји страствена Виндовс Пхоне заједница која модификује Мицрософт-ове мобилне уређаје да покрећу пуну верзију оперативног система Виндовс, као што су Виндовс 8 и Виндовс 10 на АРМ-у.

 Виндовс 10 АРМ емулација

к64 емулација је најновији пројекат који су спровели. Као што можете видети на горњој слици екрана, могуће је покренути апликације за радну површину путем емулације, а подржан је и пејзажни режим.

Десктоп апликације на Виндовс телефонима изгледају прилично добро и функционишу веома добро, али то није практично решење. То је зато што се мањим областима у десктоп програмима не може приступити помоћу екрана осетљивог на додир паметног телефона.

Међутим, и даље је лепо видети програмере како постижу овакве подвиге, а такође је могуће да ће Виндовс 10 на АРМ-у стићи на Андроид телефоне у блиској будућности.

Све је то захваљујући Виндовс 10 АРМ, оперативном систему који је оптимизован за АРМ базиране процесоре, као што су Самсунг Екинос и Куалцомм Снапдрагон.

Популар Постс