Програмер чини Тоуцх Бар МацБоок Про корисном са Виндовс 10

 МацБоок Про Тоуцх Бар

Још 2016. године, Аппле је поносно лансирао нову линију МацБоок Про-а са ОЛЕД панелом осетљивим на додир под називом „ТоуцхБар“. ТоуцхБар МацБоок Про-а је ОЛЕД екран осетљив на додир који замењује функцијске тастере и то је углавном бескорисни трик.

Изгледа да ће власници МацБоок-а моћи да трансформишу Тоуцх Бар из ОЛЕД панела изнад тастатуре у корисну функцију. Као што је програмер Бен приметио у а Гитхуб пост , заправо је могуће учинити МацБоок Про Тоуцх Бар корисном заменом мацОС-а са Виндовс 10.

Независни програмер је смислио како да покрене траку задатака оперативног система Виндовс 10 на Тоуцх Бар-у МацБоок Про-а. Нажалост, не можете да испробате ово на свом уређају јер је пројекат још увек у првим данима развоја, а софтвер или апликација нису доступни за аутоматизацију овог процеса.Тоуцх Бар има више конфигурација; подразумевана конфигурација обезбеђује УСБХИД тастатуру као основне функцијске тастере. С друге стране, друга конфигурација обезбеђује прилагођени УСБ уређај за приказ и УСБХИД дигитализатор (тоуцхПад/сцреен).

Подршка Виндовс 10 траке задатака за Тоуцх Бар захтева Мицрософтов УСБ Цоммон Цласс Генериц Парент Дривер (УСБЦЦГП) и модификацију Виндовс регистра. Такође је имплементиран драјвер који подржава пренос ФрамеБуффер-а (приказ).

Прилагођени драјвер преноси ФрамеБуффер садржај на екран и одговоре на додире. Све ове промене очигледно омогућавају да Бридге Дисплаи (УСБ веза са Тоуцх Бар-ом) реагује на Виндовс 10 и приказује траку задатака на ОЛЕД панелу.

Популар Постс