Процес ажурирања за Виндовс 10 је поједностављен са закрпом од фебруара 2021. у уторак

 Процес ажурирања за Виндовс 10

Прошле године, Мицрософт је донео одлуку да поједностави процес ажурирања Виндовс 10 укључивањем ажурирања сервисног стека и најновије кумулативне исправке у „дизајн једног пакета“.

Према Мицрософт-у, дизајн једног пакета могао би да поједностави цео процес ажурирања и смањи проблеме са инсталацијом Виндовс 10, посебно када морате ручно да ажурирате рачунаре у организацији.

У вишеструким пратећа документа , Мицрософт је потврдио да је ССУ (ажурирање сервисног стека) сада комбиновано са месечним кумулативним ажурирањем за Виндовс 10 верзију 1809 или новију.Ова промена се примењује на све подржане верзије оперативног система са Кумулативно ажурирање за Виндовс 10 фебруар 2021 . Дизајн појединачног пакета не долази на старије и неподржане верзије оперативног система и Мицрософт препоручује ажурирање на најновију верзију тако да се сценарио неуспеха више не може десити.

За оне који нису свесни, ажурирања сервисног стека се објављују сваког месеца са побољшањима поузданости за процес ажурирања. Ове исправке су дизајниране да ублаже потенцијалне проблеме приликом инсталирања месечног кумулативног ажурирања и вероватно ће доћи до проблема када се ССУ-ови прескоче

ССУ се инсталирају аутоматски када ажурирате свој уређај преко Виндовс Упдате поставки. Међутим, ССУ-ови се могу прескочити када ручно инсталирате ажурирања преко Мицрософт Упдате Цаталог-а. Ово може довести до проблема приликом инсталирања будућих кумулативних ажурирања.

Са фебруарским ажурирањем, Мицрософт обезбеђује да ССУ и кумулативне исправке буду укључене у исти пакет.

Ова промена ће ступити на снагу тек када инсталирате фебруарске исправке са Виндовс Упдате-а. Када се заврши, уобичајена кумулативна ажурирања оперативног система Виндовс 10 ће укључивати ажурирања сервисног стека (или ССУ).

Поред ових побољшања, Мицрософт је такође решио бројне проблеме са кумулативним ажурирањем овог месеца. На пример, компанија Редмонд је решила проблеме са Виндовс Цредентиалс Манагер-ом, Филе Екплорер-ом, прегледачима, мултитаскингом и још много тога.

Популар Постс