Проблеми са оперативним системом Виндовс 10 КБ5001330: пад ФПС-а, пад система

 Проблеми са Виндовс 10 КБ5001330

Неке конфигурације оперативног система Виндовс 10 наилазе на озбиљније проблеме захваљујући недавном ажурирању КБ5001330, при чему корисници пријављују проблеме са инсталацијом, проблеме са перформансама, привремену грешку у корисничком профилу и забрињавајући пад система.

Раније ове недеље, Мицрософт је објавио нове Кумулативна ажурирања за април 2021 за подржане верзије ОС-а. За верзију 20Х2/2004, Мицрософт је објавио Виндовс 10 КБ5001330, обавезну безбедносну исправку која има за циљ да поправи неколико рањивости и проблема изазваних претходним ажурирањем, укључујући проблеме са штампачима.

Према више извештаја ( 1 , два , 3 , 4 ) на сајтовима друштвених медија, чворишту за повратне информације и нашем одељку за коментаре, изгледа да расте број корисника који не могу да инсталирају најновије ажурирање за Виндовс на свом хардверу.КБ5001330 проблеми:

 1. Плави екран смрти (пад система, петља покретања)
 2. Привремена грешка у корисничком профилу.
 3. ФПС пад.

Проблеми са инсталацијом КБ5001330

Ако је погођен ваш уређај, ажурирање за Виндовс 10 КБ5001330 можда неће успети да се инсталира са порукама о грешци 0к800ф081ф, 0к800ф0984 и 0к800ф0922. Много корисника је означило грешку 0к800ф081ф у центру за повратне информације и нашим коментарима.

Добијање горе поменуте грешке при сваком покушају инсталирања ове исправке. Покренули су стандардну ДИСМ и СФЦ команду и извршили основно ресетовање Виндовс Упдате-а, написао је корисник у чворишту за повратне информације.

Добијам константан неуспех инсталације КП5001330 са кодом грешке 0к800ф0984. Ово се дешава на Сурфаце Студио 2 и Про 7. Ово је други месец заредом да Мицрософт није у могућности да изврши кумулативно ажурирање на мојим машинама. Инсталација се паузира на 20%, па поново на 73% (различито од прошломесечних 40%), затим на 100%, а затим не успе, приметио је други корисник.

КБ5001330 изазива грешку у корисничком профилу

У ретким случајевима, такође се чини да се поново појављује злогласна грешка у профилу привременог корисника. Ова грешка је последњи пут пријављена у децембру и у основи креира нови кориснички профил када се оперативни систем учита након примене кумулативног ажурирања. Када се то догоди, корисничке датотеке и подешавања (као што је позадина) могу нестати.

Од ажурирања више не могу да уђем у свој рачунар. Пише да услуга корисничког профила није успела да се пријави. Кориснички профил не може да се учита, рекао нам је један корисник.

Исто, пријавио ме је на профил госта, други корисник је потврдио проблем у нашем одељку за коментаре.

Не би ми дозволио да урадим било шта као да нисам администратор. На крају су га послали назад компанији јер је то био нови рачунар и они су га ресетовали, написао је други корисник.

Срећом, постоји решење за пријављен проблем - можете или да вратите ажурирање или ручно преместите корисничке датотеке.

Пад ФПС-а и Плави екран смрти

На Реддиту корисници имају пријавио да ажурирање неке чини игрице неупотребљивим.

Корисници пријављују кварове игре, графичко муцање и велике падове у броју кадрова, али проблем се може решити ручним деинсталирањем кумулативне исправке. Само неки корисници су пријавили ове проблеме на форумима и чини се да нису толико распрострањени као друге грешке.

Као и обично, постоје извештаји о падовима система и Плавом екрану смрти.

Ово ажурирање је покварило Виндовс за мене и друге. ПЦ БСОД се појавио током ажурирања, рекавши да одређени драјвер више није присутан или подржан. Пустио сам да се Виндовс поправи сам, а ажурирање је прошло, а онда је мој рачунар БСОД двапут за неколико сати. Деинсталирао сам ажурирање. Нисам једини коме се то догодило, па бих предложио да не инсталирате ово ажурирање, рекао нам је један корисник.

ДНС проблеми

Такође видимо извештаје о проблемима са ДНС-ом и дељеним фасциклама након примене овомесечног кумулативног ажурирања. У ослонцу документ , Дентрик је потврдио да су проблеми настали због најновијег ажурирања и пронашли су решење које ће вам омогућити да задржите инсталирану критичну Мицрософт безбедносну исправку.

Да бисте решили проблеме са дељеним фолдером и ДНС-ом, следите ове кораке:

 • Отворите уређивач смерница групе и идите на Политика>Конфигурација рачунара>Административни шаблон>Мрежа>ДНС клијент.
 • Двапут кликните на Турн Офф Мултицаст Наме Ресолутион
 • Подесите га на Дисаблед.
 • Кликните на ОК.

Када завршите, отворите Цомманд Промот и користите команду ипцонфиг /флусхднс да испразните ДНС.

Како да решите проблеме са Виндовс 10 КБ5001330

Ако сте преузели ажурирање закрпе за уторак из априла 2021. и наиђете на било какве проблеме, најбољи начин да решите проблем је да деинсталирате закрпу пратећи ове кораке:

 1. Отворите апликацију Подешавања.
 2. Кликните на „Ажурирај и безбедност“.
 3. Кликните на „Виндовс Упдате“
 4. Кликните на „Прикажи историју ажурирања“.
 5. Кликните на „Деинсталирај ажурирања“, а затим изаберите КБ5001330 да бисте га деинсталирали.
 6. Рестарт.

Мицрософт тек треба да коментарише ове нове проблеме и ажурираћемо чланак када више детаља буде доступно.

Популар Постс