Проблеми са квалитетом Цхроме видеа у ниској резолуцији ускоро би могли да буду решени на Виндовс-у

 Цхроме на Виндовс рачунару

Вишеструка урезивања су недавно открила да ће Цхромиум претраживачи као што је Цхроме на крају постати бољи на Виндовс-у. Мицрософтова обавеза је открила да ће претраживачи засновани на Цхромиум-у поштовати системски стил Виндовс 10 за титлове и омогућити корисницима Оутлоок-а да превлаче или испуштају датотеке са радне површине.

Други ново урезивање од сарадника Цхромиум-а сугерише да ће Цхроме коначно решити проблем где се квалитет видео снимака погоршао у неким случајевима.

Према а буг пост , у неким случајевима, ако пуштате видео у режиму ниске резолуције (140п) на Виндовс уређајима, квалитет видеа је драматично лошији када курсор миша није преко ИоуТубе-а и других видео записа.Очекивано понашање:

  • Видео не би требало да буде пикселизован када није затворен.
  • Боја видео снимка не би требало да се мења када није затворена.

Шта је пошло наопако:

  • Квалитет видеа је драстично лошији када миш није изнад видеа.

У одељак за коментаре , запослени у Гоогле-у, сарадник Цхромиум-а и Мицрософт инжењер су детаљно разговарали о проблему. Сарадница Цхромиум-а Меги Чен пише да би могли да имају проблем са пикселизацијом/алиасингом на ИоуТубе-у са величином видео извора 192×144 и величином видео приказа (дестинације) 1076×808.

Чини се да се проблем јавља на Виндовс рачунарима са Интел ГПУ-ом и Интел оверлаи хардверском технологијом.

Ово је случај преклапања наспрам подлоге. Данас када је видео на врху, идемо низ путању хардверских преклапања; ако се нешто налази на врху видеа (ми то зовемо подложни случај), онда компонујемо видео са остатком Цхроме-а. Дакле, Алиасинг и промена боје између два режима су разлика између два режима, објашњава Гоогле инжењер Зхениао Мо.

Након сугестије Мицрософтовог инжењера, сарадница Цхромиум-а Маггие Цхен сада је предала обавезу да се позабави овим проблемом и то би могло бити прослеђено Цхроме претраживачима у будућем издању.

Квалитет видео записа у режиму ниске резолуције се побољшава након позивања СетБитмапИнтерполатионМоде да бисте променили режим филтрирања у линеарни. Код је на прегледу, рекао је Чен у објави о грешци.

Побољшајте квалитет видео скалирања у режиму ниске резолуције на Виндовс-у, гласи наслов урезивања. Ово се ради постављањем режима интерполације на линеаран у директној визуелној композицији. Визуелно подразумевано је најближи режим и квалитет није добар. Квалитет повећања се побољшава након позивања СетБитмапИнтерполатионМоде() да промени режим интерполације у линеарни, објашњава се.

Популар Постс