Примећен је Виндовс 10Кс како ради на правом уређају и ради изненађујуће глатко

 Виндовс 10Кс руку на руку

Виндовс 10Кс је првобитно био намењен уређајима са Интеловим погоном са два екрана, као што је Сурфаце Нео и Интел Тигер Рапид . То је свакако био Мицрософтов првобитни план, али Панос Панаи је већ потврдио да технолошки гигант сада намерава да пренесе оперативни систем на традиционалне лаптопове.

Последњи извештај из млина гласина је то Виндовс 10Кс је можда на путу за издавање између марта и јуна. Такође смо недавно чули да би Виндовс 10Кс могао да се незванично инсталира на постојећи хардвер, што укључује Аппле М1, Сурфаце Го, па чак и Лумиа паметни телефон .

Виндовс 10Кс је сада успешно инсталиран на Сурфаце Про 7 од стране програмера који има корисничко име АДелтаКс.Програмер је извео овај подвиг након што је пренио постојеће драјвере на Виндовс 10Кс, а затим омогућио подршку за основне функције, као што су Виндовс Хелло и камера.

 Сурфаце Про са 10Кс

Програмер је инсталирао верзију Виндовс 10Кс која је недавно процурила на мрежи и има неких грубих ивица, али изгледа да ради глатко. Као што можете видети у видеу испод, Виндовс 10Кс ће подржавати само УВП и ПВА апликације, а Мицрософт такође уводи нове покрете додиром.

Чини се да је Виндовс 10Кс бржи од Виндовс-а 10 и боље ради и на хардверу на додир, захваљујући течним покретима додира и анимацијама.

Свакако је занимљиво видети да Виндовс 10Кс већ ради на Сурфаце Про 7, и изгледа да се оперативни систем може инсталирати на било ком уређају, укључујући Леново ТхинкПад. Јасно је да ОС неће бити ограничен ни на једну конфигурацију, барем незванично.

Међутим, биће неких изазова. На пример, управљачки програми за неке основне функције, укључујући тачпед и камеру, можда неће исправно функционисати на свим уређајима.

Запамтите да Виндовс 10Кс неће бити понуђен за преузимање на постојећим уређајима, што значи да ће се испоручивати само са новим уређајима.

Популар Постс